Както повечето хора, и ние гледаме да заредим фризера с

...
Както повечето хора, и ние гледаме да заредим фризера с
Коментари Харесай

Какъв е срокът на годност на замразеното месо

Както множеството хора, и ние гледаме да заредим фризера с някои от главните месни артикули като пиле или кайма да вземем за пример. Един въпрос обаче ни гложди: какъв брой дълго, откакто сме замразили месото, то е годно за ястие.
 Снимка 483355
 

Добрата вест е, че ако го съхраняваме на температура под -18°C, на процедура то е постоянно.

Бързаме да поясним, че това значи " безвредно за ястие " и то при изискване че температурата във фризера не е падала под тази температура. Трябва да сме наясно, че вкусовите му качества сигурно няма да са като тези на прясното месо.
 Снимка 429045
 

От Good Housekeeping ни дават практични препоръки за това какъв брой дълго да съхраняваме другите типове месо във фризера, с цел да може то да бъде в оптималното си положение.

Не бива да допускаме температурата във фризера да надвишава упоменатите -18°C.

Ако ще го употребяваме в границите на два месеца, месото може да бъде прибрано там в истинската си опаковка. За по-сигурно ние бихме го увили в стреч фолио или сложили във втора найлонова опаковка.

А по какъв брой дълго можем да съхраняваме другите типове меса във фризера?

Пилешко: Цяла птица можем да държим към година. Разфасовано пилешко, пуешко или патешко можем да съхраняваме към девет месеца, а карантията - към шест.

Телешко, говеждо и агнешко: На оптимално качество можем да разчитаме, в случай че ги употребяваме в границите на шест месеца или година.
 Снимка 555969
 

Свинско: Подобно на горните, суровото свинско месо е отлично за консумация в границите на година. За сметка на това замразени наденички, кюфтета и други типове обработено месо е добре да се употребяват до два месеца след заледяване.

Кайма: Препоръчителната консумация е в границите на три до четири месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР