Както показват последните изчисления, при цялата категоричност на политическата реторика

...
Както показват последните изчисления, при цялата категоричност на политическата реторика
Коментари Харесай

По-строгите санкции на САЩ срещу Huawei ще засегнат приходите на Nvidia

Както демонстрират последните калкулации, при цялата решителност на политическата изразителност американските управляващи до момента са оставяли благоприятни условия за фирмите да доставят високотехнологични артикули на китайския софтуерен колос Huawei Technologies, който бе глобен през 2019 година Според специалисти самодейността за стягане на разпоредбите за надзор на износа може съществено да подкопае приходите на Nvidia.

Наскоро се появи информация, че американските служители са одобрили лицензи за експорт на стойност 61,4 милиарда $ за интервала от ноември 2020 година до април 2021 година, което е дало опция на сътрудниците на Huawei Technologies да доставят на китайския колос съразмерно количество съставни елементи. Сега най-решително настроените американски законодатели приканиха за цялостното закриване на каналите за доставка на високотехнологична продукция за потребностите на Huawei и за лишаване на към този момент издадените в този момент съществуващи лицензи.

В един от аналитичните отчети, направени по поръчка на американските управляващи, както отбелязва Ройтерс, се загатва опасността от доста понижаване приходите на Nvidia, в случай че разпоредбите за надзор на износа бъдат затегнати във връзка с Huawei Technologies. Проблемът наподобява се състои в невъзможността на Nvidia да доставя сървърни съставни елементи на китайския софтуерен колос, който в този момент се пробва да развива свои лични облачни услуги.

„ Предложените от Министерството на търговията през 2023 година промени на разпоредбите за лицензиране евентуално ще имат доста икономическо влияние върху NVIDIA “, се споделя в цитирания отчет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР