Както и се очакваше, Зелените рекетьори продължиха с атака си

...
Както и се очакваше, Зелените рекетьори продължиха с атака си
Коментари Харесай

От последните минути: Партия подложи на невиждан рекет Гриша Ганчев, новият стадион под въпрос

Както и се очакваше, Зелените рекетьори продължиха с офанзива си против реконструкцията на стадион „Българска армия“.

За това приказва и мнението на общинския консултант Марта Георгиева по отношение на Подробен устройствен план и „хитруването на Фандъкова, че ужким няма да има строителство в Борисова градина. Да не пропущаме, че всичко това е с общителното подпомагане на НАГ и гл. арх. на София – Здравко Здравков – същият, който е в спор на ползи в тази ситуация, заради тесните си връзки с Гриша Ганчев“, нападна Георгиева.

Същата, дружно с Тома Белев, който в този момент е заместник-министър от квотата на Зелените, още предходната година се заканиха, че ЦСКА нов стадион няма да строи. Очевидно вкарването им във властта от Кирил Петков, е предиздвикало Зелените още по-лакомо да стартират да ректират Гриша Ганчев.

Вижте какво още твърди Георгиева, която е и едно от лицата на „София прайд“:

„Вместо да отбрани парка от строителство, което би трябвало да е задачата на подробния организационен проект (даже в програмата на Йорданка Фандъкова за този мандат попада „ Забрана за строителство в Борисовата градина “), планът продължава да залага градежи, като се надява хората, които не са експерти по устройствени проекти, да не ги виждат и след време да е късно да стачкуват. Накратко, Подробен устройствен план може да отбрани парка от строителство, само че вместо това дефинира нови архитектурни обекти и спортни уреди.“

Напомням: в Подробен устройствен план е предивдено изсичане до 80% на съществуващата алейна дървесна растителност.

Мъничко ще открехна вратата и на един различен абсурд, че голям терен от съвсем 90 дка. въобще са изкарани от картата на историческите насаждения в Борисова, с цел да не бъдат предпазени към този момент по никакъв метод. Намират се, инцидентно ли, в съседство със Софияленд, а в тях е и апетитния 10 дка. лесопарк – аграрен парцел ЧАСТЕН на „Литекс“ – Гриша Ганчев, същият, който се облизва върху терена на Армията“, твърди Георгиева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР