Както ФАКТИ съобщи по-рано днес, полският президент Анджей Дуда е

...
Както ФАКТИ съобщи по-рано днес, полският президент Анджей Дуда е
Коментари Харесай

Би Би Си: Полският президент е заразен след събитие, на което се е срещнал с Румен Радев

Както ФАКТИ заяви по-рано през днешния ден, полският президент Анджей Дуда е инфектиран с ковид. Той се усеща добре, разкриха от неговия екип.

След новината за позитивния тест на 48-годишния полски водач започнаха и спекулациите по какъв метод може да се е заразил. Би Би Си заяви, че въпреки да не е ясно по кое време Дуда се е срещнал с вируса, той е участвал на събитие в Талин в понеделник, на което се е срещнал с българския президент Румен Радев.

Би Би Си показва, Радев по-късно е влезнал в карантина. Българският президент бе контактен на инфектирания с ковид шеф на Военновъздушнте сили генерал-майор Димитър Петров. Дуда е следващият международен водач, който дава позитивен тест за ковид – след английския министър председател Борис Джонсън и американския президент Доналд Тръмп.

В сряда от прессекретариата на президента на Република България оповестиха, че пробата на Румен Радев за ковид е негативен. Отрицателен е резултатът от теста за ковид на президента Румен Радев, изработен след завръщането на българската делегация от визитата в Талин. Отрицателният резултат от теста е доказан от Националната референтна лаборатория. Това е вторият негативен тест за ковид на президента в границите на два следващи дни и трети в границите на седмица, бе посочено в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР