Както е известно, безпроблемната работа на завода на Foxconn в

...
Както е известно, безпроблемната работа на завода на Foxconn в
Коментари Харесай

Foxconn очаква да възстанови напълно работата на най-голямото си предприятие за производство на iPhone 14 Pro

Както е известно, безпроблемната работа на завода на Foxconn в Чжънчжоу, където се сглобяват до 85% от смарт телефоните iPhone 14 Pro на Apple, беше нарушена предишния месец първо поради здравни ограничавания, а по-късно и поради всеобщи протести на изтощени служащи. Според осведомени източници обстановката стартира да се възстановява, като Foxconn се стреми да възвърне цялостната работа на завода в Джънджоу до началото на януари.

Представители на компанията обявиха, че ноември е бил най-трудният месец от тримесечието във връзка с епидемиологичната обстановка в района, като разпространяването на коронавирусната зараза към този момент е под надзор. Foxconn към този момент е почнала да наема нови чиновници за работа в завода си в Джънджоу и последователно възвръща естествения размер на производството. Общите доходи на тайванския колос са намалели с 11,4% на годишна база, само че степента на спад в сегмента на интелигентните потребителски устройства не е регистрирана настрана.
-->
Според разнообразни оценки производството на смарт телефони на Apple в завода в Джънджоу е намаляло с 30 до 80% през ноември. Ако процесът на наемане протече безпрепятствено, възобновяване на цялостното произвеждане ще отнеме още три-четири седмици, настояват осведомени източници на Ройтерс. До края на декември или началото на януари компанията ще може да възобнови естествената си активност. Някои експерти по набиране на личен състав са загрижени само за разноските, свързани с репутацията, направени след неотдавнашните безредици в завода на Foxconn. Те попречват набирането на нови чиновници.

Представители на компанията обявиха, че приходите за четвъртото тримесечие би трябвало да подхождат на " пазарните упования ", без да прецизират съответните числа. През тази седмица управлението на Foxconn не зарадва обществеността с нови прогнози. Миналия месец тя съобщи, че приходите за четвъртото тримесечие ще останат на равнището от същия интервал на предходната година, а прогнозата за 2023 година ще бъде по-скоро консервативна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР