Както бе планирано, късно вечерта вчера частната космическа компания SpaceX

...
Както бе планирано, късно вечерта вчера частната космическа компания SpaceX
Коментари Харесай

SpaceX вече има 16 успешни изстрелвания на Falcon 9 - двойно повече от цялата 2016 година

Както бе планувано, късно вечерта през вчерашния ден частната галактическа компания SpaceX за следващ път изстреля своята ракета притежател Falcon 9, която излетя в 21:35 часа от стартовата площадка LC-39A на галактическия център “Кенеди” във Флорида.
Falcon 9 сполучливо изведе в геостационарна орбита телекомуникационния корейски спътник Koreasat-5A . Както нормално, всичко можеше да се гледа в действително време в YouTube, а в този момент видеозаписът може да бъде прегледан от всеки искащ.



Това е шестнадесетото сполучливо изстрелване на компанията за тази година и това е двойно повече от цялата 2016 година. Това е и третото изстрелване в границите на този месец – предходните два пъти бяха с период едвам два дни. Това бяха извеждането в космоса на десетте спътника Iridium 9 и задачата EchoStar 105/SES-11 от 11 октомври.



Осем минути след изстрелването, първата степен кацна на роботизираната платформа “Of Course I Still Love Yo” (Разбира се, аз още те обичам” в атлантическия океан за наново потребление. Това е десетото сполучливо кацане на вода от общо 17-те приземявания. Този път първата степен се възпламени, само че пламъкът бе бързо сподавен и тя ще може да се употребява още веднъж.



В 22:12 часа бе доказано,че спътникът Koreasat-5A сполучливо е изведен в геостационарна преходна орбита.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР