Как здравното министерство ще придобие въздушни линейки? Това попита червеният

...
Как здравното министерство ще придобие въздушни линейки? Това попита червеният
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: И без медицински хеликоптер не се отказва спешна помощ по въздуха

Как здравното министерство ще придобие въздушни коли за спешна помощ? Това попита аленият народен представител Дора Янкова по време на парламентарния надзор.
Според нея има държавен запас за подсилване на здравната система за сериозни обстановки. По думите й, жителите би трябвало да са спокойни по тази тематика и в обществото има поддръжка за концепцията.
 Защо бавят поръчката за медицински хеликоптер? Защо бавят поръчката за медицински хеликоптер?
Масово хората недоумяват за какво толкоз мудно се работи в държавната администрация. Но когато става дума за нещо като покупка на хеликопт...
Здравният министър Костадин Ангелов й отговори, че приоритет за него е модернизирането на незабавната здравна помощ. От думите му стана ясно, че ще имаме хеликоптер за незабавна помощ. Екипът ще бъде подготвен. Ще се обезпечи и нужната съпътстваща инфраструктура.
Създадена е процедура, според която министърът на опазването на здравето в границите на 30 минути има право да вдигне въздушен превоз за нуждаещ се пациент.
И все още, както стана ясно от думите на министър Ангелов, не е отказана такава помощ на пациент в потребност. Трябва да имаме седем точки за политане на въздушните ни коли за спешна помощ и да се обезпечат 24-часови наряди на екипи, съобщи той, представен от Нюз.
Припомняме, планът за покупка на най-малко един медицински хеликоптер бе утвърден на 24 септември предходната година.
 Слави Трифонов: Депутатите не отделят пари за медицински хеликоптери, само че за дотации има Слави Трифонов: Депутатите не отделят пари за медицински хеликоптери, само че за дотации има
" Вчера депутатите са отхвърлили концепцията 25 милиона лв. от бюджета за 2021 година да отидат за закупуването на два медицински хеликоптера. Н...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР