Как влияят климатичните промени на туризмаВсе повече хора ще търсят

...
Как влияят климатичните промени на туризмаВсе повече хора ще търсят
Коментари Харесай

Ще ходим на море през ноември

Как въздействат климатичните промени на туризма Все повече хора ще търсят хладина в Скандинавските страни
Климатичните промени ще трансформират желанията ни за ваканции и желаните места, на които ще почиваме, регистрират туроператори. Вече стана ясно, че зимният сезон за скиорите се измести и за сметка на декември, който не е снежен, то ски могат да се карат и през април. Същото важи и за летния сезон - ще вървим на плаж в Гърция доникъде на ноември.

Друга смяна ще е, че северните страни ще стават все по-привлекателни за хората, които желаят да избягат от страшните жеги на Юга. " Сезонът на пътуванията се измества, като стартира по-рано напролет и завършва чак през есента ", съобщи основният изпълнителен шеф на ТУИ Себастиан Ебел. Той направи коментара на фона на лято, което беше придружено от рискови метеорологични условия в Южна Европа и откакто разгласи, че TUI може да се изправи пред спомагателни разноски от до 25 милиона евро за евакуацията на хиляди туристи в края на юли поради пожарите на гръцкия остров Родос.
-->
Компанията трябваше да изпраи самолети да приберат към 10 хиляди души от острова и краткотрайно да анулира и да спре приема на резервации за почивки от няколко европейски страни.

Затова компанията измества фокуса си и може да предложи повече ваканционни пътувания до скандинавските страни, Нидерландия, Полша и Белгия.

Дестинации като Северна Норвегия също регистрират увеличено търсене, оповестяват туроператори.

Островите Вестеролен в Северна Норвегия са посрещнали посетители от Централна и Южна Европа, които са пристигнали тук, с цел да избягат от горещините, съгласно платформата за туристическа информация за района. Това е довело до основаването на повече директни полети до Северна Норвегия, написа " Дневник ".

Засега Средиземноморският район остава най-популярен в Европа измежду туристите, само че резервациите за страни като Дания, Финландия, Нидерландия, Норвегия и Швеция се усилват спрямо предходната година, сочат данни и на " Мастъркард " (Mastercard), представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Компанията за туристически технологии Amadeus чака рекордните температури да ускоряват интереса към дестинации като Финландия, Норвегия, Швеция и Исландия още през идната година. Компанията е направила изследване измежду консуматори от Англия, Франция, Съединени американски щати, Германия и Сингапур.

Като цяло търсенето на пътувания в международен мащаб се чака да нарасне с 22% на годишна база през 2023 година и с 6% през 2024 година, оповестиха от Moody`s. Цените на билетите, които в някои случаи са се нараснали с двуцифрени проценти след пандемията, надали ще паднат.

" Всички дефинират цени по отношение на търсенето и това е главното икономическо уравнение ", декларира пред Reuters Йожеф Варади, основен изпълнителен шеф на нискотарифния транспортьор Wizz Air.

Хейли Бърг, водещ икономист в онлайн туристическата организация Hopper, на собствен ред споделя, че не се чака пасажерите в Европа и Азия да усетят обилни ценови облекчения тази есен. Тя чака цените на самолетните билети по интернационалните направления на дълги дистанции да останат високи, до момента в който предлагането не надвиши равнищата отпреди пандемията, търсенето не се възстановява и цените на самолетните горива не намалеят още повече.входящи пътувания в Съединените щати през май са се нараснали с 26% на годишна база до 5,37 млн. гости, само че към момента са с към 20% по-малко от размера на посетителите преди пандемията, регистриран през май 2019 година, по данни на Националната работа за пътувания и туризъм на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР