Как ще постигнем целите на Зелената сделка. Отговор на този

...
Как ще постигнем целите на Зелената сделка. Отговор на този
Коментари Харесай

Ето как ще постигнем целите на Зелената сделка

Как ще реализираме задачите на Зелената договорка. Отговор на този въпрос даде уебинар на тематика „ Алтернативни горива: устойчиви, ориентирани към бъдещето решения за европейския бранш на горивата и превоза “, проведен от центристката група „ Обнови Европа “ в Европейския парламент. Та регистрира, че с цел да бъде реализирана климатична индиферентност до 2050 година в сходство със Зелената договорка, е належащо понижаване на излъчванията от транспортния бранш с 90%.

Като съинициатор на събитието, заместник-председателят на „ Обнови Европа “ и член на комисията по индустрия, проучвания и енергетика, Искра Михайлова акцентира, че провеждането на полемиката е навременно предвид на упоритостите и залегналите в работната стратегия на Комисията оферти за декарбонизация на бранша на превоза, държанието на страните членки и упованията на бизнеса и научните среди. Тя напомни предпочитаното за политическата си група значение на различните горива като детайл на Европейската зелена договорка, чиято цел е да даде упорит отговор на изменението на климата и опазването на околната среда, заяви Епицентър.бг

„ Със своето комунике от декември 2019 година Комисията предложи да се преразгледа директивата за инфраструктурата за различни горива, която беше призната през 2014 година, с цел да насърчи разгръщането на станции и пунктове за зареждане на различни горива в Европейския съюз, изисквайки от държавите-членки да изготвят проекти и национални рамки в тази тенденция. Текущата правна рамка обаче не обезпечи стремежи ритъм на разрастване на нужната инфраструктура и следим дисбаланс в Европа. Това не може да бъде самостоятелно начинание на европейско равнище. Само с общи старания и положително съдействие с бизнеса и страните - членки, с поддръжката на наличните финансови принадлежности можем да допринесем за реализиране на тези цели. “, посочи по време на събитието българският евродепутат.

Председателят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия в 44-тото Народното събрание на Република България и зам.-председател на Движение за права и свободи, Халил Летифов акцентира, че в България 70% от автомобилния парк е приблизително на 15 години, а под 10% са новите транспортни средства, заради което са нужни осезаеми ограничения за възстановяване на тези индикатори, като се положат старания жителите да бъдат уверени, само че и да имат нужните благоприятни условия и инфраструктура, за всеобщо прекосяване към потреблението на електрически автомобили.

Той посочи, че са нужни ясни, решителни и радикални проекти и национални ограничения за намаляването на излъчванията и развиването и дейно потребление на опциите на въглерода и електрификацията. „ Необходим ни е взор в вероятност - към обезпечаване на по - добра съгласуваност на България и Източна Европа с останалата част от Съюза, възстановяване на железопътната мрежа и дейно потребление на фондовете, с цел да се оправим с поставените цели. “

Уебинарът, който бе проведен по самодейност на заместник-председателя на комисията по превоз и туризъм Ян-Кристоф Йотйен (Германия) и евродепутатите Искра Михайлова и Маури Пекаринен (Финландия) имаше за цел да изследва софтуерните благоприятни условия за постигане на нулеви излъчвания на подвижност, компликациите и разноските за обезпечаване на този преход и евентуалната роля на различните горива в светлината на идните законодателни оферти на Комисията и цялостният преход към въглеродно-неутрална стопанска система.

За полемиката, събитието събра онлайн европейски и национални политици, представители на Европейската комисия, на показани в Брюксел европейски браншови организации и бизнеса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР