Как се приготвите медена вода, съветват експерти. Медената вода сутрин

...
Как се приготвите медена вода, съветват експерти. Медената вода сутрин
Коментари Харесай

Как се приготвя медена вода?

Как се приготвите медена вода, поучават специалисти. Медената вода заран е превъзходен храносмилателен тласък и положително начало на деен ден.

И по този начин – по какъв начин да си приготвите медената вода:

Рецепта №1.

Разредете 1 чаена лъжичка мед в 1 чаша питейна вода (филтрирана, за предпочитане от извор). Получава се 30% разтвор на мед, еднакъв по състав с кръвната плазма.

Идеално е да приготвите напитката вечер и да я изпиете сутринта на празен корем. Медената вода ще има лек слабителен и диуретичен резултат, и ще укрепи имунната система.

Рецепта №2 – „ Елексир на живота “

Вечерта се разрежда 1 с.л. лъжица мед в 1 чаша вода. На сутринта прибавете 1 чаена или супена лъжица естествен ябълков оцет (пресен лимонен сок ще даде сходен ефект). Разбъркайте и изпийте студено, час преди закуска, а най-добре от 5 до 7 сутринта. Това е доста добра помощ за храносмилането. Още повече, че в тези два часа меридианът на дебелото черво е най-активен, съгласно Китайската медицина.

Разбира се, резултатът на водата с мед е бил прочут още от древността, когато е била употребена като лечебно средство. Защо медената вода има сходни свойства? Причината е, че тя обира налепите по стомаха и червата, освежава главата като подхранва мозъка, потребна е при водянка, отоци и жълтеница.

Още античните лечители са знаели, че, с цел да имат хората положително здраве е добре денят им да стартира с банкет на медена вода на гладно. Още Гален е казвал, че няма нищо по-полезно от меда за тялото, укрепва апетита, отстранява газовете в червата, почиства белите дробове и плеврата. Има съвършено влияние за подсилване на пикочния мехур и бъбреците, както и при затруднено уриниране.

Пиенето на медена вода доставя организма освен с по този начин нужната за тялото вода заран, само че и с минерали, които са в обилие в меда, също по този начин утолява жаждата. Предписвали медена вода още при възпаления на сливиците, при рани в гърлото, небцето, устата, езика, за подсилване на венците, а зъбите стават бели. Полифлорният мед е с повече билки и по тази причина може да е по-горчив, само че тогава е извънредно потребен за стомаха и черния дроб.

За да засилите резултата на медената вода, откакто сте я изпили, се предлага да извършите следното упражнение: постепенно въртене на тялото с разперени настрана ръце. Упражнението ще помогне за последващото структуриране на водата и по-лесното й асимилиране в червата.

Дванадесетопръстникът е един тип лаборатория, в която храната се разгражда и положението на организма като цяло, зависи от неговата добра работа. Когато храната се разгради обикновено – клетките са „ сити “. Но в случай че тя не се усвоява изцяло – клетките изпитват апетит. В същото време, в някои области се образуват блокажи. Неразградените останки от храна, които са съставка на тези блокажи, са удобна среда за развиването на патогенни паразити.

Резултатът от виталните им функционалности е зараза. Микробите в тялото се развъждат, като по този метод предизвикат инфектиране. То, от своя страна, предизвика производството на гной и слуз. Патогенните организми се развъждат повече, а храната не влиза в клетките. Това е по този начин, тъй като няма задоволително ензими, с цел да я разградят. Но, пиейки медена вода преди хранене, ще осигурим на организма подготвени ензими, които ще вземат участие в храносмилането и ще го подобрят. А оттова – целият организъм ще се усеща по-здрав и мощен.

 infomax-logo-50-15-HW

 

 

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР