Как се намира цаката на един човек в България? Прави

...
Как се намира цаката на един човек в България? Прави
Коментари Харесай

Делян Добрев: Шеф на Лукойл долетя с частен самолет на среща с Денков. Предлага ли му нещо?

Как се намира цаката на един човек в България? Прави се поръчков отчет против някого. Не съм чел отчетът против шефа на „ Пирогов “.
Това съобщи в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
Защо обаче не го дадоха този отчет на прокуратурата и тя да реши има ли аргумент в написаното. Говорих с професорите в „ Пирогов “ и с Балтов и с Габровски. Те настояват, че това написаното са цялостни измислици и той просто е защитил хората, работещи в „ Пирогов “, сподели Добрев.
„ Когато се приказва за отчети, за тези и двамата имаше – и за шефа и за зам.-шефа. Имам възприятието, че за всяка обществена персона има отчет “, сподели Добрев.
Според него за сходни позиции водачите от некоалицията би трябвало да съгласуват номинациите си и дружно да избират такава.
Добрев се подигра на Денков, че подава оставка 4-5 пъти към този момент оставка и все си остава на поста. Той даде образец със обстановката към вътрешния министър Калин Стоянов.
„ Искаше му оставката и сподели, че в случай че силовият министър не я подаде, ще си я подаде той, а на идващия ден пък съобщи, че се е объркал “, напомни той.
Според него шефът на „ Пирогов “ не би трябвало да се сменя, тъй като някой е афектиран.
„ Защо не поканите Габровски или Балтов и не ги питате тях. За да сложиш нов шеф, би трябвало да си сигурен, че този би трябвало да бъде заменен. Има по-важни тематики, бюджетът да вземем за пример. Никой не го харесва “, счита Добрев.
По думите му след съветската експанзия България е почнала да купува 3 пъти повече петрол в света. „ Ние към този момент сме един троянски кон “, изясни той.
Той бе запитан какво ще се случи съгласно него с рафинерията „ Лукойл “:
„ Не съм чул да има български интерес към компанията. Не съм чувал никой да приказва. Не е добре тази рафинерия да бъде българска благосъстоятелност, не е добре да бъде и прикрита съветска благосъстоятелност. Най-добре е да стане благосъстоятелност на огромна интернационална компания с престиж. Не знам дали такава демонстрира интерес “, изясни той.
Според него страната не би трябвало да взе участие като притежател в „ Лукойл “. По думите му Политическа партия се пробват да счупят държавното управление поради „ Лукойл “ и да няма ротация.
„ С шефовете на Лукойл тази година е имало три срещи. Те клякат за първи януари поради натиска извън “, сподели той.
„ Имало е 3 против в Министерски съвет. На едната среща шефът на Лукойл е дохвърчал с частен аероплан. От тая среща нямаме протокол и стенограма, нямаме нищо “, сподели той.
„ Декември месец Лукойл щеше да заплати 700 млн. лв. налози. Плати 400 млн. а къде са другите 30 млн? Запита той. Какво прави оня с частния аероплан, който се среща с Денков. Заплашвал ли го е? Предлагал ли му е нещо? Как може да няма протокол и стенограма от такава среща “, запита той.
Добрев сподели, че не желае държавното управление да пада.
„ То му останаха единствено два месеца, има ротация след това. Някой обаче желае да го бутне, не сме обаче ние “, приключи политикът от ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР