Как реагирате, когато в последния момент плановете ви рухнат или

...
Как реагирате, когато в последния момент плановете ви рухнат или
Коментари Харесай

Умеете ли да преодолявате кризите?

Как реагирате, когато в последния миг проектите ви рухнат или ненадейно събитие разтърси живота ви? Спомнете си последния път, когато пред вас се изправи привидно непреодолима компликация. Реакцията ви показва как гледате на трудностите в живота като цяло. Според една психическа доктрина.

Хората попадат в три категории, когато са изправени пред рецесия – без значение дали огромна или дребна, написа доктор Сюзан Дегс Уайт за Psychology Today, цитиранa oт obekti.bg.
1. Кършите ръце
Чувствате ли се неспособни да се справите с измененията в живота ви и света към вас? Чувствате ли, че просто не разполагате с нужното, с цел да се справите с дадена рецесия?
Ако сте дали отговор с „ да “ на тези въпроси, евентуално сте човек, който се усеща смачкан от смяната или изчаква настрана, с цел да види по какъв начин другите ще се оправят с казуса или ви избавят. Изпадате в „ спешен модус “ или „ паник режим “ без значение какъв брой управляем може да се окаже един проблем. Този вид хора откликват на рецесиите с метафорично – а от време на време и безусловно с – „ кършене на ръце “.
2. Въртите палци
Приемате ли, че множеството проблеми са „ непознати проблеми “? Гледате ли по този начин леко на живота, че да игнорирате всички дребни неща, до момента в който не прераснат в Големи Неща?

И това е забавно: 11 признака за хормонален дисбаланс, на които би трябвало да обърнете внимание! - четете тази и още потребни вести на zdrave.to
Ако сте дали отговор с „ да “ на тези въпроси, евентуално сте човек, който стои в профил, без въобще да си дава сметка, че уволнението от работа е близо или че сътрудникът му обмисля да се раздели с него.
Рядко осъзнавате, че в действителност има проблем, който е нужно да се реши, и евентуално се носите по житейския си път, без да регистрирате потребностите на хората към вас.
3. Запретвате ръкави
Вярвате ли, че всеки, който не е част от решението, е част от казуса? Гордеете ли се, че „ давате своя дял “ или че помагате на другите, когато можете? Ако сте дали отговор с „ да “ на тези въпроси, вие осигурявате водачество за близките и евентуално сте високо ценени от хората, с които живеете или работите.
Както се споделя, когато „ играта загрубее “, мощните запретват ръкави. Когато се явят провокации, хората, които се хващат на работа, вместо да стоят в профил, се трансформират в водачи измежду нас.
Макар че не постоянно се знае какво тъкмо би трябвало да се направи, хората, които са подготвени да запретнат ръкави и да се заловен на работа, нормално имат нужната убеденост да решат кой е най-хубавият метод да оказват помощ или да одобряват упътвания от другите.
Тези хора нямат потребност да ги възприемат като специалисти, само че имат предпочитание да създадат, каквото би трябвало да се направи, с цел да се позволи даден проблем. Те могат да одобряват ролята на водач, само че могат да одобряват ролята и на подкрепящия съотборник.
Не постоянно техните решения ще са най-хубавите, тъй като имат най-хубави хрумвания, само че те ще желаят да споделят бремето и да допринесат за намирането на работещо решение.
Не всеки е задължен да предложи най-хубавия отговор или най-ефективната реакция в миг на рецесия, само че всеки от нас може да даде своя принос в навиването на ръкави и хващането на работа. Всеки от нас може да бъде по някакъв метод воин, в случай че желае да е част от решението и да сплоти сили с другите, с цел да преодолее трудностите – на работа, вкъщи, в общността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР