Как протича Делта-вариантът на коронавируса, обясниха от Военно-медицинска академия във

...
Как протича Делта-вариантът на коронавируса, обясниха от Военно-медицинска академия във
Коментари Харесай

Делта започва с температура до 40 градуса и кашлица

Как протича Делта-вариантът на ковид, обясниха от Военно-медицинска академия във фейсбук страницата си.

Четвъртата COVID-вълна заразява цели фамилии за разлика от предходната.

През последните дни се следи растяща наклонност както на броя на инфектираните с ковид, по този начин и на приетите в болница пациенти. От приетите в болница случаи може да се направи резюме, че до болница пациентите стигат на 6-7-ми ден от позитивния тест – каквато наклонност се наблюдаваше и преди. Всичко обаче зависи от имунната система на човек – при някои затрудненията настъпват и по-рано – от 24 до 48 часа.

И преди, и в този момент инфекцията протича по-тежко при възрастните хора. При амбулаторната процедура пациентите несъмнено са по-млади – сред 20 и 40 години. 90-95% от признатите за болнично лекуване във ВМА са възрастни хора, разясняват експертите от Катедрата по инфекциозни заболявания на ВМА.

Наблюдават се и някои другия във връзка с симптоматиката спрямо предходните три талази.

Един от главните признаци е доста висока температура – до 40 градуса, която персистира дълго време и не се въздейства от антипиретици. Често срещана е и кашлица, обвързвана и със зной. Наблюдават се и познатите промени, които предизвикваше така наречен английски вариант на ковид.

Няма нищо общо с първия вид, който беше от Ухан, където главният симптом бяха точно загубата на подушване и усет, акцентират експертите. В момента едвам 5-10% от пациентите оповестяват за сходни признаци, които обаче доста бързо отшумяват.

От ВМА припомнят, че в този момент е моментът хората да се защитят като се имунизират

Спазването на ограниченията остава значим миг при ограничение разпространяването на вируса.

" Имаме позитивни случаи и на ваксинирани лица, без оглед на типа на приложената ваксина. Определено при тях не се постанова да бъдат приети в болница, защото болестта протича доста по-леко и никога не се стига до дихателна непълнота ", споделят още инфекционистите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР