Как повлияха новите мерки и задължителното наличие на за персонала

...
Как повлияха новите мерки и задължителното наличие на за персонала
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев: Работодателите не бива да „мрънкат”. Държавата да не им помага

Как повлияха новите ограничения и наложителното съществуване на за личния състав и посетителите на? Темата разясниха предприемачите Мариан Колев, който е притежател на верига магазини, и Ивайло Пенчев, който е притежател на компания за спортно съоръжение. Колев уточни, че трудовото право не е дало отговор на въпроса кой би трябвало да заплаща за тестванията на чиновниците – те самите или работодателите.

„ Мисля, че това е решение на всеки един шеф. Специално за нашата компания това, което ние сметнахме за заслужено, е първите няколко теста да са за сметка на работодателя, а оттова нататък да взема решение служителят. Ситуацията сега е доста по-различна от миналите три локдауна. Тогава чиновниците желаеха да дойдат на работа, само че не можеха, тъй като магазинът беше затворен. В момента могат, само че не желаят, тъй като се тормозят от имунизациите. Мисля, че ненапълно е уравновесено да му дадем повече време, в сравнение с ни остави страната, давайки ни единствено 5 дни за гратисен интервал ”, изясни той по Нова Телевизия.
 Бизнесът излиза на митинг против новите ограничения Бизнесът излиза на митинг против новите ограничения
Национален митинг против новите ограничения и ограничавания поради COVID-19. Браншови организации ще стачкуват в 15:00 часа в София, Бургас,...

Колев не има намерение да уволнява чиновници, само че тези, които откажат да си създадат тест или ваксина, евентуално ще бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск. Подобно е и решението във компанията на Пенчев. Неговите чиновници също са получили пролонгация, в която да се имунизират. Според него обаче има различен проблем, който е фундаментален.

„ Народопсихологията е такава, че когато човек получи нещо гратис, той не го цени. Още повече – те си мислят, че щом ги натискаш да получат нещо гратис, то най-вероятно е доста нездравословно. Безплатното тестване и ваксини единствено разглезват човечеството. Не е работа на никого да заплаща за непознатото здраве. Хората би трябвало да се грижат за личното си здраве. И това, че една група хора оказва помощ на различен група хора е добре, само че би трябвало да усещаме най-малко някаква признателност ”, сподели Пенчев. Той е на мнение, че бизнесмените и работодателите не трябва да „ мрънкат ” и да се оплакват. Според него, в случай че страната ще оказва помощ, не би трябвало да е на тях.

„ Когато кажат, че страната е помогнала на бизнеса, това значи, че тя е задължила някой да помогне на различен. Кротките и работливите оказват помощ на буйните тарикати. Когато някой стартира да желае пари от страната, изключително работодателите, това значи, че желаят някой да работи гратис за тях. Това е извънредно незаслужено. Работодателите не са най-слабите в обществото ”, безапелационен е Пенчев.

Около 12% са били имунизираните чиновници във компанията на Колев преди въвеждането на зеления документ. Процентът се е умножил тройно по-късно и продължава всеки ден да се усилва.
 АИКБ отново желае помощ поради тока, поддържа зеления документ АИКБ отново желае помощ поради тока, поддържа зеления документ
Редица браншове са изправени пред банкрути и освобождение на служащи поради спад в разноските поради рестриктивните мерки и ограниченията, които са н...

„ Моето мнение е, че мярката работи, макар многото рецензии, че е закъсняла. Може и да е по този начин. Но в този момент има опашки за ваксини. Тази мярка е доста по-работна от общоприетата обосновка ”, добави предприемачът. Пенчев добави, че съгласно него въвеждането на зелените документи е обяснено неверно. Той уточни, че хората одобряват мярката като възбрана, а тя е тъкмо противоположното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР