Как да заспим бързо – представете си, че вече не

...
Как да заспим бързо – представете си, че вече не
Коментари Харесай

Как да заспим бързо с помощта на военната техника “120 секунди”

Как да заспим бързо – представете си, че към този момент не е нужно да отделяте доста време, с цел да заспите. Независимо от събитията денем и насъбрания стрес, можете да отпуснете мозъка и мускулите на тялото си и да заспите в границите на 2 минути. А с ежедневна процедура ще можете да заспите даже за рекордните 10 секунди.

Освен това ще получавате повече сила денем, а мозъкът ще стартира да работи по-продуктивно. Цялостното богатство на вашия организъм ще се усъвършенства.

Военноморските сили на Съединени американски щати създадоха специфична стратегия за бързо заспиване за водачи. След 6 седмици 96% от цялата тестова група се научила да заспива когато и да е на деня, даже след дейни спортове или порция мощно кафе .

Ако всички те са съумели да го създадат, то тогава и вие го можете. Просто би трябвало да сте поредни и упорити и да практикувате известно време.

Най-бързият метод за заспиване

За да заспите бързо, не е нужно да научавате вълшебен заклинания. Просто би трябвало да овладеете една забавна техника, която ще ви води в сладкото царство на сънищата единствено за 10 секунди (след нужната практика).

Този способ стана доста известен измежду хора с разнообразни специалности и възрасти. Тази техника се потвърди като много ефикасна даже във връзка с хора, принудени да заспиват в седнало състояние.

Стъпките на бързото заспиване са следните:

  • Опитайте се да отпуснете всички мускули на лицето си, в това число очите и челюстта, и дишайте постепенно и надълбоко.
  • Отпуснете раменете и ръцете. Заемете комфортна поза на тялото.
  • Отпуснете гръдните си мускули, като вдишвате и издишвате дълго и надълбоко.
  • Отпускайте бедрата, прасците и стъпалата поредно.
  • Важно е да отпуснете всички елементи на тялото си, без изключение, като последователно превключвате вниманието си от един мускул към различен.

Последната стъпка от този способ също е значима – би трябвало да изчистите мозъка за 10 секунди. За да извършите това, изхвърлете всички мисли, свързани с нещата, които сте възнамерявали за на следващия ден, и тези, които не сте съумели да извършите през днешния ден. Не мислете да отидете в магазина или да отидете до пощата. Всъщност тези действия са свързани с придвижване, което значи, че като фокусирате вниманието върху тях, принуждавате мускулите на тялото да бъдат в интензивно придвижване.

Съсредоточете се върху статична картина. Например, представете си стая, в която се намирате с изключени светлини. Това ще помогне на мозъка ви да се отпусне по-бързо и надлежно ще заспите.

Ето едно уместно видео, в което може да видите целия развой на тази техника:

Ако не се получи незабавно, пробвайте се да си кажете в съзнанието си фразата „ не мисли, не мисли, няма защо да мислиш “, това би трябвало да помогне. Ако това не прави работа при вас, това значи, че би трябвало да работите върху основите: дишането и мускулната релаксация .

Дишане и разпределяне – по какъв начин да заспим бързо

Тези способи се основават на извършения, които ви разрешават бързо да отпуснете мускулите си и да установите вярно дишане.

Дихателна техника 4-7-8

Този способ на дишане е създаден от доктор Андрю Вейл. Същността му се крие в способността да регулирате без значение дишането и релаксацията си. Целият цикъл от тази техника включва:

  1. Поставете езика зад предните ви зъби, до небцето.
  2. След това, като оставите устните си леко да се издигнат, издишайте с леко подсвиркване през устата.
  3. След това вдишайте през носа, като броите до 4.
  4. След това задръжте дъха си за 7 секунди.
  5. След това още веднъж издишайте през устата си, подсвирвайки (тази стъпка би трябвало да отнеме 8 секунди).

Изпълнете три-четири цялостни цикъла на тези извършения и почувствайте по какъв начин тялото ви заспива. Няма потребност да се притеснявате, в случай че сте изгубили малко преброяване в процеса на асимилиране на метода, това няма да донесе никакви проблеми.

Прогресивна мускулна релаксация

Този способ се основава на дълбока мускулна релаксация, водеща до бърз и освежителен сън. Как се употребява:

  1. Стегнете мускулите в региона на веждите за 5 секунди, по-късно изцяло се отпуснете, изчакайте 10 секунди.
  2. След това се усмихнете необятно, отпуснете се още веднъж и направете пауза за 10 секунди.
  3. Присвийте очите си за 5 секунди, отпуснете мускулите на очите си, направете отмора за 10 секунди.
  4. Повдигнете леко врата си, тъй че очите ви да са ориентирани към тавана, погледнете там за 5 секунди, по-късно спуснете главата си в изходна позиция. Направете отмора за 10 секунди.
  5. Продължете надолу по останалата част на тялото, от трицепсите до гърдите, от бедрата до краката.

Тези извършения ще ви оказват помощ да преодолеете релаксацията и да заспите.

Дайте си команда – „ не заспивай “

Това е противоположният метод да успехите безсънието. Същността му е, че човек не се насилва да заспи непременно, а в противен случай, приканва тялото си към бодрост. Това ще помогне да се понижи психологическият стрес от невъзможността да се управлява заспиването и вследствие на това човек ще може да заспи.

Важно е да охладите тялото, в случай че ви е горещо. Тялото се усеща неловко и няма да можете да заспите. Охлаждането на тялото посредством наличните способи ще ви помогне – отворете прозорец, изпийте чаша леко студена вода или се преоблечете в по-тънки облекла.

Представете си спокойна, приятна конюнктура. Спомените за тихото ромолене на морските талази и други релаксиращи и приятни мемоари за душата ще ви оказват помощ да се отпуснете и бързо да заспите.

Съвети за по-добър сън – по какъв начин да заспим бързо

Ако качеството на съня ви страда и на процедура въобще липсва, тогава с течение на времето това ще докара до съществени здравословни проблеми. А точно нарушение на сърдечно-съдовата система, нарушавания на сърдечния темп, обща заспалост и уязвимост. Следователно всеки човек би трябвало да има здравословен сън, продължаващ 7 – 8 часа.

Как да си помогнете да заспите по-лесно и по-дълбоко:

  1. Проветрете стаята , в която ще спите, за 10-15 минути
  2. Не използвайте телефон , таблет или различен източник на синя светлина. Те имат подтикващ резултат върху мозъка и пречат на съня. Освен това неприятната вест, забелязана в интернет, ще ви разстрои и ще попречи на спокойния сън. Като най-малко използвайте стратегия, която отстрани синята светлина на екрана на телефона, като я замества с жълта.
  3. Четенето преди лягане може да ви помогне да се отпуснете и да заспите по -бързо.
  4. Ако се разсъните измежду нощ, не се опитвайте мигновено да заспите още веднъж. Станете, отидете в кухнята за чай, направете някаква обикновена работа и скоро ще бъдете подготвени да се потопите в царството на сънищата.

Желаем Ви триумф!

Как да подобрим съня си с билки и ракия – рецепта

Как да подобрим съня си с билки и ракия – извънредно доста хора по света страдат от бодърствуване и от недоспиване. А това е извънредно нездравословно за здравето, тъй като непълноценният сън води до доста отрицателни последствия за човешкия организъм. Дори човек да спи доста часове, в случай че сънят е накъсан, то той отново не би се…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР