Против хлебарки с най-ефективните препарати за дома. Хлебарките в къщата

...
Против хлебарки с най-ефективните препарати за дома. Хлебарките в къщата
Коментари Харесай

Против хлебарки с най-ефективните препарати за дома

Против хлебарки с най-ефективните препарати за дома. Хлебарките в къщата са в действителност сериозен проблем. Тези инсекти са доста упорити, развъждат се бързо и елементарно се приспособяват към най-неблагоприятните условия. Удивителната резистентност на вредителите доста усложнява битката с тях.

Във всяка съответна обстановка би трябвало да изберете най-ефективното средство и способ срещу хлебарки , тъй като универсални предписания в действителност няма. И неверният избор ще докара до дълга и несполучлива битка. Нека да разберем какво е най-добре да използваме и по кое време.

Защо хлебарките са рискови за хората и за домашните ни любимци?

Хората са огромни късметлии, че хлебарките доста рядко хапят. В противоположен случай те решително биха заели първо място във всички рейтинги на домашни паразити и вредители. Хлебарките надали ще наранят непосредствено човек физически. И това е единственото преимущество от близостта до хлебарките. Е, в този момент стартират и минусите.

Няма да се стопираме в детайли на естетическата страна на въпроса. В последна сметка някои хора са в положение да намерят хубост в изцяло грозни неща. А дадена кухня , цялостни с тези неприятни инсекти, не наподобява толкоз страшна за някои.

Но има и по-неприятни неща:

  • разпространяването на разнообразни инфекциозни болести от паразити, както и някои хелминти (паразитни червеи);
  • провокиране на алергични реакции при чувствителни хора към прахуляк от екскременти и хитинови черупки;
  • щета на артикули и предмети от естествени материали.

В допълнение, хлебарките от време на време попадат във външните слухови канали (до тъпанчетата), носните проходи и устната празнина на спящи или неработоспособни хора. Което от своя страна може да докара до възпалителни процеси, увреждане на слуха или нахлуване в дихателните пътища . Всичко това към този момент е задоволително, с цел да помислите съществено за битката с хлебарките.

Народни способи за битка с хлебарките – най-ефективните препарати срещу хлебарки

Борната киселина е най-известният национален лек срещу хлебарки. Той е отровен за паразитите, когато външната им обвивка влезе в директен контакт с кристалите. Прахът се разпръсква по пътищата на придвижване на хлебарките, създавайки неповторими защитни бариери. Но въпреки всичко е по-добре да приготвите ядливи примамки въз основата на борна киселина.

Ако попадне в чревния тракт, даже и в дребни количества, това води до разрушение на чревните стени на паразита и съществени нарушавания във водния баланс. Смъртта на насекомите настава в границите на 3-7 дни, според от дозата, възрастта и даже пола на паразитите (зрелите женски нормално са по-устойчиви).

Борната киселина също е много подобаваща, тъй като хлебарките не развиват устойчивост към това съединяване. Основният проблем е, че насекомите би трябвало да я изядат по някакъв метод. И за това отровата срещу хлебарки би трябвало да е доста привлекателна във връзка с храната.

Обикновено се употребяват следните хранителни съставни елементи:

  • яйчен жълтък;
  • варени картофи;
  • пудра захар;
  • нишесте;
  • брашно;
  • галета.

Борната киселина на прахуляк се смесва с тези артикули, навива се на дребни топчета и се слага в местообитанията на паразитите. Защо толкоз елементарна и евтина рецепта не се употребява на всички места? Факт е, че не постоянно е допустимо да заинтересувате хлебарките с домашни примамки.

Вижте още: борна киселина в градината – по какъв начин да я използваме вярно

Така да вземем за пример, хлебарките с принуда ядат даже леко изсъхнала храна. Следователно примамките би трябвало да се възобновяват съвсем всекидневно. Хлебарките може да имат достъп до по-позната и привлекателна храна във вашия апартамент и може да пренебрегват отровното лакомство. Следователно на доктрина борната киселина е чудесно средство, само че на процедура не всеки може да употребява нейните благоприятни условия.

Други нормални национални средства също са предопределени за отбиване на хлебарки. Например, необятно се употребяват амоняк, оцет и керосин. Тяхната остра миризма, несъмнено, отблъсква вредителите, само че не постоянно е допустима в жилищата. В допълнение, такива химически репеленти бързо изчезват и хлебарките последователно привикват с тях.

Растителните репеленти (гераниум, мента, вратига) и етеричните масла (евкалипт, ела, портокал, карамфил) могат решително да се нарекат най-неефективните средства. Практиката демонстрира, че хлебарките могат да се примирят с доста от тях, в случай че други условия ги удовлетворяват изцяло.

Инсектициди и клопки срещу хлебарки

В днешно време най-широко употребяваните артикули в битката с хлебарките са фабрично създадените артикули с разнообразни резултати. Унищожават паразитите физически (капани) или химически (инсектициди).

Ако не вземете поради много екзотичните, скъпи и не най-ефективните електрически клопки, тогава главният вид устройства за хващане на хлебарки са лепилните субстрати.

По този метод клопката за хлебарки съставлява картонена основа с леплив състав. Може да се сглобят в къщички за хлебарки и да се инсталират на равна повърхнина под мивката или ваната. От време на време клопката с лепило се ревизира и в случай че е много напълнен с инсекти, се изхвърля и се слага нов.

Продукти от този вид постоянно се употребяват като превантивни средства. Подходящи клопки срещу хлебарки са продуктите “ Геотрап гел безотровен капан за хлебарки ” и “ Капан за хлебарки с лепило Hoy-Hoy Trap-a-Roach “.

Инсектицидите са фрапантното и най-ефикасно решение. Те от своя страна също се разделят на два съществени типа – чревни и контактни. Чревните препарати се включват във фуражните примамки. Те идват под формата на:

  • гелове;
  • паста;
  • гранули;
  • примамки.

Изборът на съответен артикул постоянно се дефинира от местоположението и изискванията на приложимост. Например, комфортно е да се разпилян гранули на разнообразни места на огромни площи, създавайки няколко места за хранене на хлебарките. А контейнерите със примамка се инсталират тук-там с най-висока централизация на паразити.

Може би най-радикалният вид е цялостното отнасяне на пространствата против хлебарки с контактни инсектициди. За тази цел в всекидневието се употребяват спрейове и аерозоли с разнообразни дейни съединения. Такива артикули работят добре в обстановки, когато към този момент има прекалено много паразити и те са разпръснати на разнообразни места в къщата и жилището.

Обикновено една бутилка е задоволителна за цялата повърхност на дома. Но главно внимание, несъмнено, би трябвало да се обърне на най-проблемните зони – кухни, бани, килери. Периодът на отбрана е до месец и половина, тъй че след нанасяне върху повърхността, даже тези инсекти, които са излезли по-късно от яйцата или са се скрили за известно време в някои убежища, умират от продукта.

Предотвратяване на бъдеща поява на хлебарките в дома

Чистотата подсигурява освен здравето, само че и неналичието (или най-малко най-малък брой) на хлебарки в дома. Превантивните ограничения включват постоянно и постоянно общо разчистване на пространствата благодарение на артикули, съдържащи хлор. По време на мокро разчистване както яйцата, по този начин и дребните ларви се унищожават, а следите от интензивност на насекомите също се отстраняват.

Вторият значим стадий от предварителната защита е преместването на всички хранителни артикули и боклуци тук-там, недостъпни за хлебарките. Това включва постоянно изнасяне на битовия отпадък, разчистване на мивките от остатъците от храна и уединяване на храната. Също по този начин не би трябвало да оставяте мръсни съдове в мивката за една нощ или да оставяте котешки или кучешки купи с останки от мокра храна на пода.

Но най-важното е да лишите хлебарките от елементарно налична вода. Ясно е, че е нереалистично да се избърсват бани или умивалници сухи всеки ден. Но е належащо да се отстрани влагата от крановете и тръбите, изключително на уединени места – под уплътненията на умивалници, душове, кухненски плотове и така нататък. Без вода паразитите не могат да живеят и да се развъждат обикновено.

Каквато и алтернатива да изберете, би трябвало да действате допустимо най-бързо. Многобройните колонии с инсекти от разнообразни възрасти се унищожават доста по-дълго и по-трудно от няколко скитащи индивида. А такива постоянни общности от хлебарки се образуват при положителни условия единствено за няколко седмици.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР