Как да усвоим здравата агресия? Здравата агресия е любовен акт.

...
Как да усвоим здравата агресия? Здравата агресия е любовен акт.
Коментари Харесай

Как да балансираме в свят на агресия

" Как да усвоим хубавичко експанзия? Здравата експанзия е любовен акт. Тя се назовава още спокойна мощ и топла решителност, когато не крием истините, с респект, със ценене, с почитание към другия, тъй че той да види, че ни пука за него. Но садизмът и мазохизмът, болните форми на експанзия - също са човешко създание ". Това споделя психотерапевтката Мадлен Алгафари в новия епизод на аудио подкаста на Dir.bg " Trendy ".

Мадлен беше една от отличените дами в самодейността за насърчаване на героините на нашето време.

Разговорът е положен в подтекста на трудностите пред душeвността ни в последните две години. Според Мадлен можем да мислим сложното като опция за урок, а не като наказване: " И преди пандемията и войната ние сами си правехме живота по-труден с многото заблуди и погрешни гледни точки към живота и неосъзнатост, властовата невроза и прочувствената просветеност. Но човек, в случай че реши да търси салдото - стартира да вижда тези неща и да прави ходове във вътрешността ".

Предметът " Самопознание " е по-голям от всички други предмети в учебно заведение съгласно психотерапевтката, която припомня и че вглеждането във вътрешността и първата стъпка към салдото в живота ни: " Животът не се основава на конкуренцията, а на адаптирането и сдружаването. И в случай че човек балансира сред двете - ще може да се оправя и в сложни обстановки ".



В подтекста на войната е коментиран и психологическия профил на Владимир Путин и по какъв начин формите на принуждение в детството трансформират човешкото създание.

" Зад всеки принудител се крие някогашна жертва. На този свят има жертви на други жертви. Но има един вододел, в който всяка жертва има опция да избере - дали да стане реваншистки настроена и да си връща или да стане избавител ", споделя Мадлен Алгафари.

 Снимка: Радич Банев

И още в епизода:

- " Изборът " по какъв начин да претърпявам протичащото се " е самостоятелен ".

- Доколко е потребно персоналното капсулиране отвън обществения живот и къде са границите? " Нито една нужда не можем да задоволим сами ", изяснява експертът.

- " Когато останем по горест - сме най-истински и човеколюбиви. Неестествено е нейното угнетяване, тъй като то носи заболяванията ".







Последвайте ни в: - -

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР