Как да спортуваме при диабет – редовните упражнения са важна

...
Как да спортуваме при диабет – редовните упражнения са важна
Коментари Харесай

Как да спортуваме при диабет – кои видове упражнения са разрешени

Как да спортуваме при диабет – постоянните извършения са значима част от здравословния метод на живот при диабет . Умерените аеробни извършения са освен метод за понижаване на напрежението, само че и ефикасен способ за нормализиране на равнищата на кръвната захар .

Най-често приказваме за обстоятелството, че при диабет би трябвало да вършиме леки аеробни извършения за към 150 минути седмично . Американската диабетна асоциация счита, че минималното равнище на стрес са две физически извършения на седмица. Какви спортове са допустими и безвредни?

Спорт при диабет

Бързото вървене е тип физическа интензивност, която е потребна за съвсем всички, в това число и за хората с диабет. Смята се, че с цел да се поддържа здравето, е належащо да се практикува бързо вървене 5 пъти седмично – отделяйки към 30 минути на всяка подготовка.

Скоростта на вървене би трябвало да е задоволително бърза – само че не прекомерно бърза. Например, би трябвало да поддържате способността си да говорите. Ако започнете да се задушавате, евентуално вървите прекомерно бързо. Бягането най-често не се предлага при диабет .

Също по този начин, не забравяйте постоянно да имате ресурс от питейна вода със себе си – както и лека закуска при положение на хипогликемия. Това може да бъде дребна порция плодов сок (100-120 мл са достатъчни) или други артикули, предложени за вас за такива случаи.

Важни предизвестия – по какъв начин да спортуваме при диабет

Съветите, показани в материала, са основани на рекомендациите на Кливландската клиника – най-големият американски медицински център с повече от 67 хиляди експерти и обслужващ към 8 милиона пациенти годишно.

Преди да започнете тренировки, не забравяйте да се консултирате със експерт дали натоварването е възможно персонално за вас. Освен това, в случай че спортувате във фитнес клуб, не забравяйте да предупредите личния състав за вашия диабет.

Какви натоварвания са позволени при диабет?

На доктрина, в случай че не е категорично неразрешено от вашия доктор, на хората с диабет е позволено даже дейни спортове като плуване.

Плуването ангажира скелетните мускули и сърдечно-съдовата система на тялото – което е извънредно потребно за развиването на мускулите и поддържането на здравословни равнища на кръвната захар.

В последна сметка постоянното плуване е обвързвано с намаление на кръвното налягане и с нормализиране на холестерола в кръвта.

Какви спортове са възможни за диабет?

Има пет типа физическо натоварване, които можете (и би трябвало!) да вършиме при диабет:

  1. Бързо вървене – най-малко 5 пъти седмично, до 30 минути на подготовка
  2. Плуване – най-малко 3 пъти седмично, 10 до 30 минути на подготовка
  3. Танцуване – задоволително даже за хора с понижена пъргавина (танц на стол)
  4. Йога – в това число извършения за нежно разпъване
  5. Тай чи – това е спорт, подобаващ даже за възрастни хора

Йога и тай-чи – по какъв начин да спортуваме при диабет

Йога е набор от физически и дихателни извършения , изпълнявани под наблюдението на треньор. Този вид подготовка понижава равнищата на стрес , усъвършенства циркулацията на течности в тялото и е превъзходен метод за разпъване и тонизиране на мускулите в цялото тяло .

Как да стартираме да практикуваме йога за начинаещи

Тай-чи (буквално „ бокс със сянка “) е китайска оздравителна гимнастика, един от типовете ушу (китайско бойно изкуство). Включва мудни и следени придвижвания, както и дихателна подготовка. Намалява равнищата на стрес , има позитивен резултат върху психическото здраве .

Също по този начин е значимо часовете по йога и тай чи да се организират в група – т.е. оказват помощ за намирането на нови другари и съидейници.

За край ще кажем, че съществуването на диабет не значи, че всички спортове са неразрешени. Редовните извършения са извънредно значими за подкрепяне на тялото да контролира равнищата на кръвната захар. Минималното равнище на интензивност се смята за 150 минути умерени извършения на седмица.

Бъдете дейни и затова здрави. Всичко е във вашите ръце!

Как да вършим 15-минутна стратегия за разпъване – извършения за еластичност

Как да вършим 15-минутна стратегия за разпъване – какво се случва, в случай че в никакъв случай не се разтягате? Защо въобще се нуждаете от разпъване? Някога чувствали ли сте мускулна болежка и стягане или стеснен обсег на придвижване в която и да е част от тялото ви? Може би обща отмалялост и проблеми със заспиването? Добрата стратегия за…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР