Как да се аргументират очевидно погрешни теории - често, с

...
Как да се аргументират очевидно погрешни теории - често, с
Коментари Харесай

Обществото на плоскоземците продължава да търси привърженици

Как да се аргументират явно неправилни теории - постоянно, с тази сложна задача се сблъскват и политиците. Тази седмица, обаче се оказа, че съвсем всеки пети българин е податлив да има вяра в привидно явно невероятна доктрина. 8 % считат, че земята е плоска, а 11 % - че може и да не е кръгла.
„ Галъп ”: 8% от българите считат, че Земята е плоска За 15% имунизациите най-често са нездравословни, сочат резултатите от проучване
Още преди 2000 години Аристотел потвърждава сферичната форма на Земята посредством опит с лодка.

Снимка: btvnovinite.bg

С течението на времето се появяват разнообразни теории, които се пробват да оборят доказателството му. Така през 1956г. англичанинът Самюел Шетън основава обществото плоскоземците. Движението става по-популярно през 1964 с първите изявления за него в Тhe New York Times.

Снимка: btvnovinite.bg

И до през днешния ден то продължава да съществува и да основава събития, с които да търси нови последователи на теорията си.

Потърсихме един от членовете му, с цел да попитаме за какво? Пийт Свариър е управител на обществените мрежи на придвижването и модератор на форума в формалния уебсайт на обществото на плоскоземците.

Снимка: btvnovinite.bg
" Обществото на плоската земя се състои от група хора, които от една страна имат вяра, че Земята е плоска, а от друга се пробват да окуражат хората да търсят истината за сами за себе си. Да опитват сами и да се концентрират върху персоналните си наблюдения, а не да се базират на това, което им е казано, изясни Пийт Свариър - представител на асоциацията на плоскоземците ".

И въпреки всичко по какъв начин е допустимо да имаме подозрения, откакто не един път човешки крайник е стъпвал в Космоса?

" Има доста спорни отговори за това. Нашата общественост не е изключително съгласна с тези изказвания. Доста от хората ни имат вяра, че галактическата стратегия не е същинска и че в действителност нищо от това не се е случило. Аз персонално не съм сигурен дали имам вяра в това или не. Според мен доста по-вероятно е наблюденията да са по-скоро единствено изводи ", счита още Пийт Свариър.

Снимка: btvnovinite.bg
Какво обаче споделят космонавтите?

" Сигурно не са ходили на учебно заведение, или са пропуснали някои от часовете ", безапелационен е Георги Иванов.
Първан Симеонов за плоската Земя: Бедността поражда откровена тъпота Подобни отговори се дължат на съмнение в формалната информация и в институциите
Въпреки това, 5% от запитаните българи в изследване на Галъп Интернешенъл са на мнение, че Земята въпреки всичко е плоска.

И в последна сметка плоска или сферична - какво би трансформирало това?

" Лично за мен теорията за плоската земя не е най-важното нещо на света, по-скоро го одобрявам като окуражаване на сериозното мислене ", дава отговор Пийт Свариър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР