Как да разберете, че пропилявате живота си? Колко далеч сте

...
Как да разберете, че пропилявате живота си? Колко далеч сте
Коментари Харесай

8 неочевидни признака, че пропилявате живота си

Как да разберете, че пропилявате живота си? Колко надалеч сте се отдалечили от личните си идеали и цели, които сте имали детството си?

Признак 1: Живеете съгласно визиите на роднините си

Ако към момента изпълнявате волята на родителите си или, още по-лошо, живеете с тях и сте на тяхната заплата. Ако родителите дефинират в какъв брой часа би трябвало сте си у дома, с кого да поддържаш връзка, къде да работите и да си почивате, с кого да поддържате връзка, то това е краят на вашите розови фантазии. Невъзможно е да се реализирате в такива условия.



Признак 2: Имате еднообразен и отегчителен живот

Монотонност, привички и ежедневни ритуали. От понеделник до петък: домакинска работа, а през уикендите другари или родственици. И това е. Изобщо не се стремите към саморазвитие и смяна. Животът ви е комфорт и цялостна предвидимост. Изключително мъчно е да се излезе от такова “блато “, тъй като това изисква решение, което е даже ужасно да вземете.

Признак 3: Не посещавате нови места.

И не се запознавате с нови хора. Когато човек си спомня най-хубавите си моменти, това постоянно не включва какво е правил вкъщи или на работа. Обикновено това са изцяло нови страни и места. Не пропускайте тази опция!

Дори срещата с нови хора във вашия град ви стимулира да отправите нов взор върху това, което към този момент сте постигнали.

Признак 4: Прекарвате доста време в разискване на живота на други хора и клюкарствате

Това включва и дълго скролване в обществените медии. Има звезди, красиви хора, пари, сбъднати фантазии. Както се споделя: “нямаме личен живот, тъй че най-малко ще гледаме непознатия “. Ако постоянно вършиме това, най-вероятно сте били подтиснати в детството си, което ви е предиздвикало да се почувствате незначителни. Тази настройка може да се промени благодарение на психолог. Потапянето в предишното по верния метод възвръща самочувствието. След това копирането на някого към този момент въобще няма да ви бъде забавно. Ще желаете да опитате и да експериментирате, получавайки свое неповторимо прекарване.



Признак 5: Успехите на другите хора ви нервират

Критикуват под разнообразни предлози и обезценявате достиженията на останалите. Вашият фокус е повече върху намирането на неточности, в сравнение с върху ученето от по-успешните. Тази настройка се образува от насъбрани провали в предишното, а това води до горест и неспокойствие.

Признак 6: Искате да се впишете в визията за сполучлив човек

А точно пробвате се да парадирате с: пари, статус, самопризнание, удивление, хвалба, красиви фотоси в обществените мрежи, най-новият смарт телефон, фешън чанти, марки и по този начин нататък. Обикновено в лечението се оказва, че това са натрапени цели. Човек ги е взел не тъй като е желал, а тъй като са утвърдени от обществото. Такъв човек нормално няма воля, не се стреми към саморазвитие.

Признак 7: Мразите работата си или фамилния си живот

Или вашите сътрудници и другари. Не е мъчно да се досетите, че човек, живеещ в такива условия, е надълбоко трагичен, постоянно боледува и изпада в беди. За да се наслаждавате на живота и общуването, би трябвало да се обкръжите с приятни хора. А, с цел да ги привлечете в живота си, би трябвало вие да бъдете такива.



Признак 8: Вие сте разпален работохолик и за вас няма нищо друго в живота ви

Другата страна на същия проблем е цялостното отдаване на фамилията и семейството. Обикновено това се случвава при млади майки или в огромно семейство. Чувствате се като гратис приложение за деца и домакинство. Просто няма място за други ползи и персонален живот. Изтощаващо е физически и душевен. Трябва да помним, че всичко в живота е баланс. Не би трябвало да позволявате да пренебрегвате ползите си.

Ако се разпознавате в един или повече от признаците в тази публикация, тогава би трябвало да се замислите. Време ли е да започнете да вършиме нещо ново или да се грижите повече за себе си? Всичко може да се промени към по-добро: цели, полезности, страсти, мислене. Да не приказваме за работа, другари и местопребиваване. Успех!
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР