Как да разберем дали сънищата ни подсказват нещо за нашето

...
Как да разберем дали сънищата ни подсказват нещо за нашето
Коментари Харесай

Как да разберем дали сънищата ни подсказват нещо за нашето бъдеще?


Как да разберем дали сънищата ни подсказват нещо за нашето бъдеще?

Изданието “Marie Claire ” разказва по какъв начин сънищата са отражение на подсъзнателната ни същина и вътрешен глас, предава Darik News.

Основателят на аналитичната логика на психиката, швейцарският психиатър и психолог Карл Густав Юнг, счита, че сънищата са тип транспортно средство, което трансферира посланията от инстинктивните елементи на мозъка към рационалните. С други думи, благодарение на сънищата подсъзнанието се пробва да ни съобщи значима информация, от която се нуждаем.

Фактът, че сходно „ информационно устройство “ работи, е потвърден в доста случаи. В исторически и биографични книги можете да намерите доста случаи, когато сънищата стават оракулски и предсказват събития, които по-късно в действителност се случват. Известно е да вземем за пример, че един от служащите на небезизвестната атомна електроцентрала в Чернобил е сънувал повредата година и половина преди трагичните събития. Наполеон, в навечерието на борбите посредством сънища е знаел за техния резултат. Таблицата на популярния учен Менделеев се появява в сън. Когато бъдещият популярен физик Алберт Айнщайн е бил младеж, имал сън, който по-късно е повлиял на откриването на Теорията на относителността.

От позиция на логиката на психиката феноменът на пророческите сънища се изяснява напълно просто. Всички ние сме в голямо осведомително поле, състоящо се от познания и богат опит, насъбран от цели генерации хора. Юнг назовава това групово несъзнавано. Всеки човек през целия си живот може да употребява тази информация в неограничени количества. За това има доста средства и канали за усещане и всеки от нас е изцяло друг. Някои получават познания посредством картини, знаци, знаци, други посредством неочаквани прозрения. Но може би един от най-ефективните способи е да се потопим в себе си, в нашето подсъзнание. Това включва медитация и сън.

Учените са потвърдили, че мозъкът ни излъчва разнообразни типове талази при разнообразни действия. В момента на бодрост мозъкът работи върху гама или бета вълна и когато човек заспи, честотата на мозъка се забавя и той минава към тета вълната. Именно на това равнище на дълбока релаксация или сън е най-лесно човек да се свърже с подсъзнанието си и да получи отговори на всички свои въпроси.

Обикновено сънищата, които са сигнали от нашето подсъзнание, имат висока степен на натурализъм, което ни кара да изпитваме мощни страсти – сходни на тези, които бихме могли да изпитаме в сходна обстановка, в случай че сме били будни. Феноменът на дежавю също е неразривно обвързван с пророческите сънища. Например, когато в живота се случи обстановка, която ни се коства съмнително позната, макар че предходният ни житейски опит допуска друго. Може би нашето подсъзнание към този момент се е пробвало да ни изпрати сигнал за това в някой сън.

Не всеки може да дешифрира пророческите сънища – това се прави най-добре от хора с развита
вътрешен глас, тъй като сънят също е част от нея.
Учените, които са правили своите открития в сънищата, са се доверявали доста на интуицията си.

Това частично е тайната на техния триумф, тъй като колкото повече се доверяваме на себе си и какво усещаме, толкоз повече се разкрива връзката ни с подсъзнанието. И в случай че връзката ни със себе си, с нашето подсъзнание е добре развита, тогава четенето на тази информация няма да е мъчно.
От антични времена хората са употребявали книги, с цел да дешифрират сънищата.
Тълкуването благодарение на съновници обаче не е напълно вярната тактика.

Юнг предизвестява за сляпото приписване на избрани смисли на знаците на съня без ясното схващане на персоналната обстановка на индивида.

Тоест, сънуван облик, картина или сюжет за разнообразни хора може да носи изцяло противоположно значение.

За да разберете съня си, би трябвало да се потопите в себе си, още един път да превъртите „ кино лентата “ и да си зададете съответни въпроси: какво значи това, което видях персонално за мен? Опитайте се да се доверите на подсъзнанието си и то ще ви води до правилния отговор. Не всички сънища си костват да се търсят пъзели и загадки. Понякога пророческите сънища идват при нас във към този момент дешифрирана форма. Най-често познати или непознати се появяват насън и ни споделят значима информация в прав текст. Можем също да сънуваме числа и знаци, които ще бъдат отговорът на вашия въпрос.

Човек не помни множеството си сънища незабавно след пробуждане, по тази причина не разстройвайте и не се тормозете. Нашият мозък се пробва да не пропуща в действителност значимите сигнали.
И тогава, ако сте сънували,
а на сутринта съня като че ли е „ липсващ “ от главата ви, може би това също не е инцидентно.

В живота въобще няма случайности.

Всичко, което ни се случва, в това число ежедневни дреболии, е значимо. Научете се да забелязвате тези дребни неща, научете се да слушате себе си, тъй като като цяло ние самите знаем в каква посока се движим и каква е нашата задача. Пророческият сън е единствено един от ключовете.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР