Как да пишем по-добре - това е въпрос, който вълнува

...
Как да пишем по-добре - това е въпрос, който вълнува
Коментари Харесай

Как да пишем по-добре

Как да пишем по-добре - това е въпрос, който вълнува всички в актуалния свят. Независимо дали пишем книги, изявления в блогове, имейли, постове в обществени мрежи или текстови известия, ние сме писатели.
Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да пишете по-ефективно.
10 метода да пишете по-добре Отнасяйте се към текстови известия като към прозаичност . Преди да натиснете бутона за изпращане, прегледайте текста: правопис, наличие, препинателни знаци. Запитайте се: Как се пробвам да поддържам връзка? Какво се пробвам да изразя? Бъдете по-внимателни с най-честите ви неточности и автоматизирано ще станете по-добри в писането.
Думите са принадлежности . Разширете речника си, с цел да извършите писането си по-прецизно. Не е належащо да употребявате комплицирана дума, когато простата е задоволителна, само че съществуването на повече синоними ще ви разреши да изберете най-подходящята дума за момента. Понякога се нуждаете от секира, от време на време се нуждаете от скалпел. Избирайте по една нова дума всеки ден и по-късно я използвайте най-малко 21 пъти в диалозите си с другите този ден. Най-полезните думи ще се придържат и речникът ви ще се разшири с течение на времето.
Правете го всекидневно . Ако желаете да подобрите писането си, пишете всеки ден. Писането е мускул: в случай че не го употребявате, го губите. 
Пунктуация . За да добавите многообразие, скорост и автентичност към писането си, играйте с разнообразни препинателни знаци: многоточия, точки, тирета, колонки, запетайки. Кратките фрази демонстрират непросветеност. От друга страна, по-дългите фрази оказват помощ да се сътвори безумен, забързан темп - чувство, че темпото се набира, до момента в който думите се спускат върху страницата.

Не губете времето на читателя. Нашето време и вниманието ни са два от най-ценните ни запаси. Егоистично е да накарате читателя да прекара 15 минути в четене на нещо, което бихте могли и би трябвало да изкомуникирате за 90 секунди. Ако желаете да спечелите доверието на вашия четец, не губете неговиото време.
30% състав, 70% редакция . За всеки час, който прекарвате в писане, отделете три часа за редактиране, оформяйки работата си в нещо по-сбито, по-мощно - по-красиво. Писането в действителност е пренаписване.
Всяко изречение би трябвало да служи за цел. Вашето първо изречение би трябвало да накара читателя да желае да прочете второто. Второто изречение би трябвало да приведе читателя към третото. И по този начин нататък и по този начин нататък до самия край. Ако едно изречение не придвижва описа напред - в случай че не прави четеното по-интересно - то би трябвало да се пренапише, без значение какъв брой мъдро или скъпо наподобява.
Избягвайте прекалено много наречия . Сигурен симптом на любителското писане е прекомерната приложимост на наречия. Една жена не е необикновено красива - красива е; небето не е доста синьо - то е синьо. Намерете идеалните думи, с цел да не употребявате наречията като патерици.

Следвайте разпоредбите и по-късно изключете разпоредбите. Научете разпоредбите, с цел да можете да ги нарушите сполучливо. 
Прочетете повече за писането . Без значение от вашето равнище на подготвеност, постоянно има място за усъвършенствания. 
източник: www.theminimalists.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР