Как да направим красиво осветление в нашия дом – доброто

...
Как да направим красиво осветление в нашия дом – доброто
Коментари Харесай

Как да направим красиво осветление в нашия дом

Как да създадем красиво осветяване в нашия дом – положителното осветяване е основната причина за разликата сред хубав, ярък и грациозен дом и мрачен и тъмен подобен. Дори в случай че сте декорирали извънредно красиво някоя стая, в случай че тя е едва осветена или е неприятно ярка (като осветяване в болница или при зъболекаря), това ще бъде на вятъра изпитание.

Също по този начин, в случай че нямате време или бюджет за повсеместен ремонт на дадена стая, просто изборът на уместно осветяване може да има голямо влияние. Осветлението също е от значително значение във връзка с основаването на въодушевление и атмосфера на жилищното пространство. Затова да го постигнете през цялото време е жизненоважно.

Тъй като осветлението е един от най-пренебрегваните (но най-важните) детайли на положителния интериорен дизайн, в този момент ще разгледаме едни от най-хубавите препоръки и трикове за осветление на всяка част от вкъщи. В последна сметка няма смисъл да създавате красиви интериори, в случай че те не могат да бъдат оценени вярно!

На първо място, има няколко типа осветяване :

Акцентно осветяване

Акцентното осветяване постоянно се употребява като тип прожектор за проявление на картини или за наблягане на растения или декоративни предмети като статуи.

Целево осветяване

Целевото осветяване включва настолни лампи, лампи за четене в спалнята, подови лампи в ъглите на дневната. Също по този начин над огледалото в баните и на всички места, където бихте могли да се обръснете или да сложите грим. Над кухненските плотове или кухненските пространства, където може да кълцате всякакви неща. Както и всякакво друго пространство в дома, където е нужна светлина за осъществяване на някаква задача.

Осветление за въодушевление

То се употребява за основаване на въодушевление или атмосфера, като се употребяват разнообразни тонове и цветове на светлината, както и разнообразни равнища на бляскавост. Това включва потреблението на димер ключове в спални и всекидневни.

Как да създадем красиво осветяване в нашия дом

Важно е да зададем верния баланс в хола да вземем за пример, защото постоянно се употребява за развлечение, както и място за отдих и е едно от най-използваните пространства в дома. За да намерим верния баланс, можем да комбинираме няколко непрекъснати тела – прожектори, полилей или висяща лампа. Това вършим дружно с в допълнение осветяване под формата на работна лампа и/или акцентно осветяване (например осветление на пердета или на камината). И несъмнено, би трябвало да има димер!

# 1 – Осветяване надолу

Помислете за позиционирането на прожектори, които са под ъгъл към завесите, творбите на изкуството и всевъзможни дограми. Така че отразената светлина да се връща назад в стаята, засилвайки чувството за пространство в стаята. Винаги се опитвайте да избягвате мрежа от прожектори, тъй като ще получим една плоска и скучна стая. Използвайте LED лампа за слаб отблясък и чудесно предаване на цвета.

# 2 – Осветяване нагоре

Ако търсите същинския уау резултат, пласт от дребни дискретни светлини може да добави вълшебно допиране към отварящите се прозорци или камината.

Не се опасявайте да употребявате тези свойства и за непрекъснато. Доста постоянно истинските дизайнерски характерности могат да бъдат обогатени с елементарното прибавяне на светлина. А дискретният им размер в никакъв случай не пречи на главния фокус.

# 3 – Целево осветяване

Помислете за прибавяне на пласт по-топло осветяване под формата на настолни лампи със сенници, включени във верига. Опитайте се да избягвате флуоресцентни крушки, защото те постоянно могат да бъдат студени и да основават някак сиво чувство за пространството. По-топлата светлина от халогенна лампа или лампа с нажежаема жичка има доста по-голям комфорт през зимните месеци. И когато всичко се затъмни по едно и също време в една и съща верига, може да сътвори прелестно уютно и умерено чувство за пространството. Използването на подови кутии, които могат да бъдат скрити под диваните, са идеалният метод да се скрият и всички оставащи кабели.

# 4 – Акцентно осветяване

Важно е да създадете фокус във всяка стая. Доста постоянно, най-простият метод да постигнете това в жилищното пространство е като акцентирате върху масичката за кафе да вземем за пример. Или върху някакъв украсителен предмет с точния лъч светлина.

# 5 – Осветление на лавици

Осветлението на разнообразни лавици е занимателен и удобен метод да наблегнете стелажите в обещано пространство. Фронталното лентово LED осветяване служи добре за осветление както на предмети, по този начин и на книги. А осветяването със светлина под шкафа може да сътвори фокусирана светлина върху обособени детайли. Задното осветяване прибавя същинска дълбочина и драма към другояче скучните бели лавици и основава красиви силуети на елементарните предмети.

Как да подновим старите дървени мебели

# 6 – Осветление на настроението

И най-после, значимо е всяка верига да може да се контролира (димира) в помещението. По този метод може да употребявате осветлението, с цел да обслужвате всички настроения и цели. Така ще сте в положение да създадете безпределно количество подиуми.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР