Как да направим компост за 14 дни по метода Бъркли?

...
Как да направим компост за 14 дни по метода Бъркли?
Коментари Харесай

Как да направим компост за 14 дни по метода Бъркли

Как да създадем компост за 14 дни по метода Бъркли? Всеки знае, че компостът е като черно злато за вашата градина. Компостът предотвратява ерозията на почвата, доставя вашите растения с нужните хранителни субстанции, усъвършенства устойчивостта към заболявания и подкрепя задържането на вода, като описът може да продължи.

Но постоянно приемането на първокласен компост може да отнеме доста време. Студеното компостиране може да отнеме до една година, с цел да видите прилични резултати. Разбира се, няма нищо неприятно в този способ. Ако предпочитате ръчен способ с минимална поддръжка, положителната остаряла купчина леден компост е верният метод.

Вермикомпостирането също дава отлични резултати, само че може да отнеме няколко месеца. Дори горещото компостиране лишава няколко седмици до няколко месеца, с цел да се получи добър артикул. Няма ли да е отлично, в случай че можете да имате хубава купчина компост, подготвена за работа след няколко седмици?

Приложете метода за компостиране на Бъркли! Този способ на горещо компостиране, създаден в университета в Бъркли, Калифорния, усилва оптимално микробиотичната интензивност за произвеждане на първокачествен компост единствено за 14-18 дни.

Необходимите материали са задоволително лесни за намиране, тъй че откакто една купчина е подготвена, можете елементарно да настроите друга партида и да имате подготвен компост на всеки две седмици. Ако имате огромна потребност от компост, можете даже да започнете няколко купчини през една седмица, тъй че непрестанно да създавате компост.

Ползи от компостирането по метода на Бъркли – по какъв начин да създадем компост

1. Светкавично бърз компост

Най-голямата изгода е явна – методът е стремително бърз. Никой различен способ за компостиране не може да даде толкоз бързи резултати. Започвате с огромна купчина сурови съставки и след две седмици имате изцяло разкапан компост, подготвен за прибавяне към вашата градина.

2. Компоста по метода Бъркли е смъртоносен

Компостирането по методът бъркли убива съвсем всички заболявания по растенията, инсекти и техните яйца, бурени и семена от бурени. В последна сметка вашият подготвен артикул няма да носи проблемите от предходен сезон.

3. Не са нужни специфични контейнери или съоръжения

Имате потребност от доста малко особено съоръжение, с цел да започнете. Материалите въпреки това, употребявани за изработката на компоста, са постоянно срещани и в обилие. Компостирането по метода Бъркли е необикновено налична алтернатива.

4. Компостна купчина? Каква компостна купчина?

Едно от другите преимущества е по-малко явно – не е непрекъснато. Не е нужно да имате специфична купчина компост, която притегля мухи и заема място през цялата година. Дори не се нуждаете от резервоар за компост.

Както споменахме нагоре, с метода на Бъркли за компостиране можете елементарно да поддържате цикъла, непрестанно произвеждайки компост. Или можете да извършите една партида компост, която да употребявате при започване на сезона и да сте подготвени.

Помислете какъв брой елементарно би било да извършите компост един път при започване на вегетационния интервал. През останалото време няма проблеми с червеи или студена компостна купчина. За доста хора това е съвършената конфигурация за компостиране.

Как да създадем компост за 14 дни – да започваме!

Милиарди щастливи дребни микроби си правят работата.

Тук ще покрием доста информация и тя може да наподобява малко непостижима. Но откакто разберете главната идея, компостирането по метода Бъркли е много елементарно за осъществяване и изисква минимално количество ежедневни старания.

Ще стартираме с малко изложение на това по какъв начин работи процесът. А по-късно ще се потопим в спецификата на основаването на първата ви купчина. Какво съставлява компостирането по метода Бъркли в резюме?

Ще създадете идеалната среда за естествено срещащите се микроби, присъстващи в разлагащата се материя, с цел да правят работата си бързо и дейно. Използвайки характерно съответствие на въглерод към азотна суровина, ще изградите купчина от един пространствен метър и ще добавите вода, с цел да създадете и поддържате нужната топлота за бързо разложение.

За разлика от обичайна купчина компост, няма да добавяте непрестанно към нея, до момента в който протича процесът. Ще смесите всичко дружно първоначално. След ден-два микробите ще се включат на висока скорост. Ще обръщате купчината всекидневно, с цел да сте сигурни, че всички елементи от нея прекарват известно време в центъра, където е топлината.

След 14-18 дни ще останете с доста по-малка купчина подготвен компост, който ще е подготвен да бъде прибавен във вашата градина. Наистина е толкоз просто. Сега ще преминем към по-фините елементи, от които ще се нуждаете, с цел да завършите този двуседмичен развой.

Какви принадлежности ни трябват?

Първо, ще ви трябват вила, градинско весло и брезент, с цел да покриете купчината си, откакто бъде направена. Можете да ползвате задоволително огромен резервоар, който може да побере най-малко един пространствен метър суровина.

Някои хора оферират да употребявате два контейнера, защото можете да обърнете купчината в празния през ден, вместо да се пробвате да обърнете купчината в самият резервоар. И това е всичко, от което се нуждаете, що се отнася до инструментите.

Създаване на вашата купчина. След това ще създадем нашата купчина. Трябва да запомните тези четири основни характерности, когато вършиме вашата купчина:

1. Голяма купчина, дребни части. За да поддържате високите температури, нужни за бързото разграждане на суровините, се нуждаете от огромна купчина. Трябва да бъде един пространствен метър.

Въпреки това частите от материалите, които употребявате, би трябвало да бъдат нарязани на доста дребни части. Добро предписание е частите да са от 1 до 4 см като величина. Това дава на гладните микроби доста повърхнина, с цел да порастват и да правят работата си.

Меките предмети, като трева или останки от храна, могат да бъдат малко по-големи, тъй като естествено се разлагат бързо. По-твърдите или дървесни предмети, като клончета от подрязано дърво или картон, би трябвало да бъдат настъргани или нарязани на по-дребно. Друго положително предписание, което би трябвало да следвате, е колкото по-твърд е материалът, толкоз по-ситно би трябвало да бъде нарязан.

2. Въглерод към азот – 30:1. Материалите, които ще компостирате, би трябвало да са характерна примес от богати на въглерод (кафяво) и азот (зелено) материали. Богатите на азот материали са мястото, откъдето идва топлината. Съотношението въглерод към азот би трябвало да бъде към 30:1.

Знаем какво си мислите; по какъв начин да измерим това съответствие? Като цяло, в случай че употребявате материали на растителна основа както за въглерод, по този начин и за азот, размерът е верният метод. Обикновено същият размер зелен растителен материал за същия размер изсушен растителен материал ще ви даде вярното съответствие.

3. „ Зелени “ или богати на азот материали

  • Окосена трева
  • Цветя с увехнали цветове
  • Изрезки от зелено подрязани дървета и шубраци
  • Плевели
  • Остатъци от плодове и зеленчуци, в това число черупки от яйца
  • Пресен оборски тор от животни, които не се хранят с месо – кози, кокошки, коне, крави и други

4. „ Кафяви “ или богати на въглерод материали

  • Велпапе (пропуснете всичко, което има восък или е лъскаво)
  • Хартия – копирна хартия, вестници, салфетки, хартиени кърпи и чинии, филтри за кафе и други
  • Изсушени царевични стъбла
  • Паднали листа
  • Изсушени борови иглички
  • Дървени стърготини
  • Слама и сено
  • Дървени стърготини или настъргана дървесна кора

Очевидно това е единствено дребен лист, с цел да започнете. Има още доста зелени и кафяви детайли, които могат да бъдат компостирани. Ако имате нещо, което желаете да добавите към купчината си, предлагаме да извършите бързо търсене в интернет, с цел да определите дали е зелено или кафяво.

Как се прави бърз компост – огромното прилепяне

След като съберете нужните първични материали, комбинирайте ги, с цел да създадете своята огромна купчина. След това би трябвало да напоите купчината. Накиснете всичко добре, като не забравяйте да намокрите всички елементи на купчината. Количеството вода би трябвало да бъде много тъкмо, жестоко, напоено на към 50% от общото количество.

Лесен метод да прецените дали имате задоволително вода е да вземете огромна шепа от вашата компостна примес и да я изстискате силно; би трябвало да излязат единствено една-две капки вода. Ако не капят капки вода, прибавете още вода. Ако изстискате повече вода, ще би трябвало да разпръснете купчината си за няколко часа, с цел да изсъхне, преди да я съберете още веднъж.

Дръжте купчината покрита! Тъй като сте положили всички старания да набавите водата тъкмо както би трябвало, ще би трябвало да я запазите по този начин. Покрийте купчината си с брезент. Можете да пъхнете краищата под купчината или да поставите няколко огромни камъка към краищата.

Покриването на вашата купчина служи за няколко цели – това поддържа купчината наситена по метода, по който желаете. Ако вали, вашата купчина няма да бъде пренапоена и няма да загубите скъпи хранителни субстанции.

Поддържането на купчината покрита също оказва помощ за задържане на топлината. Не забравяйте, че това е ключът към бързото разграждане на материалите. Поставете компостната си купчина и отбележете ден първи в календара си.

Как да създадем компост – инспекция

Проверете купчината си към 24 до 48 часа откакто сте я почнали. Досега микробите би трябвало щастливо да ви вършат купчина идеален компост, което значи, че би трябвало да забележите забележителна топлота, идваща от вашата купчина.

Добро предписание е пробата с лакътя – пъхнете ръката си в средата на купчината, до лакътя. Трябва да е задоволително горещо, с цел да е неловко да държите ръката си в купчината. Разбира се, можете също да употребявате термометър за компост или инфрачервен термометър, само че не е нужно да употребявате някоя от тези специфични джаджи.

Всеки ден след първите 24 до 48 часа ще обръщате купчината си. С помощта на вилата и греблото би трябвало да преместите външните елементи на купчината към вътрешните елементи на купчината, където има най-вече топлота. Това подсигурява, че вашите микроби получават задоволително храна и че всички елементи на купчината имат късмет да се разпаднат. Това е „ сложната част “, само че не забравяйте, че е единствено за 14-18 дни и в действителност лишава единствено няколко минути.

Завършване

През първата седмица вашата купчина ще продължи процеса, разграждайки всички първични материали. След като стигнете до втората седмица, купчината постепенно ще стартира да се охлажда, защото разлагането се забавя и вашата купчина се е трансформирала в компост. Продължавайте да обръщате всеки ден.

До 14-ия ден вашата купчина ще намалее доста по мярка и органичният материал ще стане тъмнокафяв. Воаля, съвсем незабавен компост! Вашият подготвен компост е подготвен за приложимост незабавно и ще продължи да се разгражда с времето в почвата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР