Как да намерим удовлетворение на работното място? За 69% от

...
Как да намерим удовлетворение на работното място? За 69% от
Коментари Харесай

Усилията на dm България са насочени към създаване на работен баланс, личностно развитие и принос към общността

Как да намерим задоволство на работното място?
За 69% от хората пълноценният живот стартира едвам след края на работния ден. Това демонстрират данни от онлайн изследване, направено измежду над шест хиляди души по поръчка на dm България. Тези резултати не са изключително радостни, защото най-малко 30% от живота на хората в дейна възраст минава в работа. А в случай че изключим времето, което отделяме за сън, работата заема даже доста по-значителен дял от дейното ни всекидневие. Това демонстрира и за какво работодателите не би трябвало да са безразлични към прекарването на чиновниците на работното място, а чиновниците от своя страна би трябвало умишлено да мислят за равнището си на задоволеност от работата, която правят.

 Усилията на dm България са ориентирани към основаване на работен баланс, личностно развиване и принос към общността

Ефектите на (не)пълноценната работа

" Ако човек не харесва това, което прави, се появяват аларми. Те ни предизвестяват, че сме излезли от салдото, от естествената синусоида, която ни споделя: " напрегни се - отпусни се, работи - почивай ",. Това са признаците на напрежението - сънят стартира да страда, човек не може да спи пълноценно, апетитът му страда, стартира да търси заместители на щастието - алкохол, шоколад или друго. " Това да отиваш с отвращение на работа отличава хроничната отмалялост от така наречен бърнаут ", споделя още Алгафари. Хроничната отмалялост значи, че " количеството е прекалено много, само че обичам това, което върша ". А бърнаут е незадоволеност на друго равнище - " към този момент намразвам това, което върша ". Когато човек е надълбоко незадоволен от работата си, здравето му излиза от релсите, счита психологът.

За да осмислим часовете, прекарани в работа, преди всичко е нужно да се запитаме " това ли е вярната активност за мен ". Когато се колебаем или сме се изморили, може да опитаме дребни промени в активността, повече физическа интензивност или даже просто дълги и дълбоки издишвания. Физическият контакт, прегръдките и хубавите диалози са основни за по-доброто и свястно прекарване на работното място. Най-важно от всичко обаче са " положителните човешки взаимоотношения в един екип ", счита Мадлен Алгафари. " Ако хората са просто статуси, а не индивиди с техните ориси и имена, тогава коефициентът на потребна активност е доста по-нисък ", добавя психологът.

 Усилията на dm България са ориентирани към основаване на работен баланс, личностно развиване и принос към общността

Живей работата си друго с dm

Една от най-големите вериги дрогерии в Централна и Източна Европа, dm drogerie markt, целеустремено се пробва да усъвършенства прекарването на чиновниците си във всеки миг от тяхната работа. Цел на компанията е да подсигурява верния баланс сред работа и персонален живот и да увеличи качеството на времето, прекарано на работното място. В dm България напъните са ориентирани в няколко основни направления - поддръжка за чиновниците, непрекъснато развиване, работен баланс и гъвкаво работно време, грижа за тялото и духа, приемане и разнообразие на работното място, както и грижа за обществото и околната среда.

Една от позитивните практики на dm е ориентирана още към първите дни от наемането на нов чиновник. Компанията предлага въвеждащо образование и поддръжка към всеки нов чиновник, до момента в който навлиза малко по малко в работата и откри своето място в екипа. Компанията поддържа всички свои чиновници, като постоянно обезпечава достъп до информация за личностно развиване и духовно здраве и провежда начинания за поддръжка на сътрудници в потребност.

Постоянното рационализиране и лесният достъп до образования са друга полезност, която dm изповядва. Служителите могат да се възползват от разнообразни образования, в това число такива по ръководство на планове, както и образования за дрогеристи или бюти консултанти. dm поддържа развиването на всеки, като обезпечава благоприятни условия за присъединяване в разнообразни планове, промяна на отдел и вдишване на управителни позиции. Служителите, които приказват немски език, получават опция да вземат участие в интернационалните планове и да обменят опит с други свои сътрудници от dm концерна.

dm се стреми да обезпечава верния баланс сред работа и персонален живот. Работното време в компанията е съобразено с самостоятелните потребности на чиновниците. dm се отнася с схващане към потребностите на младите родители, както и предлага гъвкави благоприятни условия за искащите да учат в университет.

 Усилията на dm България са ориентирани към основаване на работен баланс, личностно развиване и принос към общността

Освен самостоятелно развиване в dm имат вяра, че и приносът към обществото и околната среда също са значими за възприятието за задоволеност, принос и полза, от което всеки има потребност. На първо място компанията се стреми да предлага избор от устойчиви артикули на своите консуматори, само че доста от самодейностите са ориентирани и към самия бизнес. Такива са основаването на артикули с неутрално влияние върху околната среда, оптимизация на логистичните процеси, както и голям брой акции, ориентирани към публични дела и запазване на околната среда.

Историята на dm България
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР