Как да коригираме стойката си, за да спортуваме ефективно? Какви

...
Как да коригираме стойката си, за да спортуваме ефективно? Какви
Коментари Харесай

Стартира форума Физкултура

Как да поправяме стойката си, с цел да спортуваме дейно? Какви мобилни приложения вид "личен треньор " да използваме? Кои са потребните "джаджи " за премерване на усилието при спорт? Как да се възвръщаме бързо след контузии?

На 10-ти март (събота) посредством практичните си уъркшопи конгрес Физкултура ще даде съответни отговори на тези и други въпроси, стоящи пред множеството дейни, спортуващи хора. Третото издание на събитието, проведено от Спортен клуб Бегач, ще се организира в две зали на Sofia Event Center и за пръв път тази година включва толкоз богата, на практика ориентирана стратегия.

Заниманията с инструктори, спортни експерти и кинезитерапевти са значима част от наличието на единствения по рода си конгрес за деен метод на живот, който се организира в България. Лекторите на Физкултура ще предадат характерни умения и ще оказват помощ на присъстващите да подобрят спортните си достижения и да понижат контузиите. Освен към спортуващите, форумът е ориентиран и към всички хора, които имат предпочитание да трансформират метода си на живот, като го създадат по-активен и здравословен.

Те ще могат да получат съответни препоръки и хрумвания какви практики да употребяват, за какви неточности да внимават и по какъв начин да бъдат стимулирани. " – споделя Еленко Еленков – Председател на Бегач. Една от най-важните тематики, които ще бъдат разисквани на форума, стои в основата на всеки спорт и физическа активност – анатомичната стойка на тялото.

Как въздейства позицията на тялото върху стави, сухожилия и мускули и какви корекции да създадем в всекидневието и по време на тичане и други спортове ще опише експертът Ваня Висарионова. Тя ще обърне особено внимание на дамите и младите майки, защото главната й активност е обвързвана с ресторативното придвижване при дамите.

Друга значима тематика, част от форума, са функционалните тренировки и опциите за правене на лична стратегия посредством мобилно приложение. Благодарение на Михайло Николич ще бъдат разисквани и характерностите на разнообразни подготвителни и фитнес посоки като – кросфит, високоинтензивна интервална подготовка (HIIT), калистеника, плиометрик и други.

Ще бъдат показани и някои от последните технологии в спортната метрика. Сред тях е едно най-модерните устройства за премерване на усилието при тичане, за което ще опише Димитър Димитров от XCO Sports.

Кинезитерапевтът Калин Стоянов пък ще показа потребен опит за предварителната защита на спортни контузии, като ще обърне особено внимание на бягането, плуването и колоезденето.

За разлика от останалите уъркшопи, последният в програмата на форума не е с практическа устременост, само че цели да даде ентусиазъм и хрумвания. Момчетата от Balkans Everywhere ще показват придвижването Байкпакинг и ще се опитат да стимулират повече хора да стартират да употребяват колелото като инструмент за опознаване на екзотични дестинации, каквито не липсват и на Балканите.

Още мотиви за ентусиазъм, съпроводени с потребна информация, ще дават и главните гост-лектори на събитието. Това са известният американски създател на тематика фитнес, спортна логика на психиката и хранене - Мат Фицджералд, английската ултраатлетка и модел Кати Джейн Л`ерпение и избягалият 44 маратона в 44 страни за 44 дни Питър Томсън.

Тримата ще показват за пръв път пред българска аудитория свои мотивиращи истории, ще дадат препоръки и ще дават отговор на въпроси. Освен потребни уъркшопи и мотивиращи лекции, всеки участник във Физкултура ще получи здравословен обяд, пакет с дарове и достъп до експо зоната с щандове пред залата.

Предвиден е и симултанен превод в ефир. Регистрацията за форума продължава на уеб страницата Fizkultura.bg, като цените варират от 59 до 99 лв. според от деня на записването и има отстъпки при закупуване на повече билети и корпоративни участия.

Форум Физкултура 2018 се провежда от Спортен клуб Бегач с институционалната поддръжка на Посолството на Англия и Посолството на Съединени американски щати в София.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР