Как да изберем най-добрата професия за себе си? С какво

...
Как да изберем най-добрата професия за себе си? С какво
Коментари Харесай

Младежи от Варна помагат на свои връстници в избора на професия

Как да изберем най-хубавата специалност за себе си? С какво би трябвало да се съобразим при избора си на кариерно развиване? Достатъчно ли ще бъде наученото в клас при търсенето на работа? Отговорите на тези и други въпроси ще дадат младежи от Варна, участници в " Обучително ателие по предприемачество ", на свои връстници, прохождащи в света на огромните.

Информационната акция за специалностите на бъдещето е част от Младежка самодейност „ Аз предпочитам своето бъдеще “, която се реализира от Сдружение " Моят град " с финансовата поддръжка на Община Варна и Дирекция „ Младежки действия и спорт “.Целта й е повече младежи да се запитат дали към този момент са избрали своята специалност и дали тя ще бъде търсена на пазара на труда в идващите 10 години.

Доброволците на сдружението стартират разпространяване на Наръчник " Лесни стъпки в избора ми на специалност ", който има за цел да доближи до над 300 младежи.Той ще им демонстрира малко по малко по какъв начин да изберат своята специалност, какво е да бъдеш бизнесмен и да упражняваш свободна специалност, работейки от у дома като фрийлансър. Това, ръководител на младежко съдружие „ Моят град “, което към този момент 11 години се занимава с тази активност. По думите й в България към момента има огромно разминаване сред просветителните профили и търсенето на пазара на труда. Професиите на бъдещето към момента са тези в региона на осведомителните технологии, безапелационна е тя.

Младите хора, които могат да се включат в самодейността би трябвало да са на възраст от 15 до 29 години. За повече информация те могат да се свържат със съдружие " Моят град " посредством тяхната. Кампанията ще продължи до края на месец септември и би била доста потребна и на младите украинци, които са разкрили във Варна своя кей от ужаса на войната.

По обявата работи: Иван Петров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР