Кафето е най-консумираната и обичана напитка, разбира се след водата.

...
Кафето е най-консумираната и обичана напитка, разбира се след водата.
Коментари Харесай

Влияе ли пиенето на кафе преди лягане на съня

Кафето е най-консумираната и обичана напитка, несъмнено след водата. Има хиляди сортове кафе, стотици способи за подготвяне на кафе и голям брой вкусни питиета с кафе. За доста от хората, пиенето на ободряващата напитка не е просто метод за пробуждане, а цялостен обред. По време на пандемията се усили освен потреблението на кафе, само че и поръчките онлайн на кафе питиета, оповестяват от foodpanda.

Застояването вкъщи ни подготвя да удължим ритуала по пиянство на кафе и да консумираме от свещената напитка и в по-късните часове на деня. Дали и по какъв начин това въздейства на съня?

Направено изследване от Атлантическия университет във Флорида разруши мита, че пиенето на кафе преди лягане нарушава качеството на нашия сън. Оказа се, обаче че поемането на никотин от цигара преди сън оказва доста по-голямо въздействие.

Констатациите на изследването настояват, че концепцията, че пиенето на кафе преди лягане ще ви държи будни през нощта, е мит. Някои хора обаче са доста чувствителни към резултатите на кофеина и за тях е значимо да заобикалят да пият питиета, съдържащи кофеин, прекомерно покрай лягане. Все отново няма златно предписание за това, просто слушайте тялото си. При някои хора резултатите, породени от кофеина, са доста по-малки.

Друго проучване откри, че умерената консумация на кафе, до две чаши дневно, е обвързвана с понижена смъртност. Друго потребно свойство на кофеина е че консумираме ли го преди закуска, той забързва нашия метаболизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР