Кафене в Рига, разположено под разпадащ се бетонен мост, е

...
Кафене в Рига, разположено под разпадащ се бетонен мост, е
Коментари Харесай

Роботи превземат кръчмите по света

Кафене в Рига, ситуирано под разпадащ се бетонен мост, е проектирано по подобен метод, че клиентите да могат да следят робота при работа. То също има ъгъл за сядане, макар че множеството клиенти избират да вземат храна за у дома, защото са нужни имунизационни документи, с цел да могат да се хранят на закрито в Латвия. Приложението Roboeatz разрешава на клиентите да поръчват и заплащат за ястието си, преди да го вземат от заведението.

„ Храната имаше по-добър усет, в сравнение с чаках! “ сподели клиентът Ивета Ратиника, преподавател и член на просветителния съвет на латвийската столица.

Ратиника сподели, че ще насърчи учениците да дойдат и да следят роботизираната ръка в деяние и счита, че може да има роботи, работещи в учебното кафене в границите на „ няколко години “.

Roboeatz е основан през януари 2018 година от Константин Корчомкинс и Янис Порукс, които управляват веригата за бързо хранене " Woki Toki " в Латвия от 2009 година Тяхната цел? Да революционизира промишлеността за бързо хранене.

„ Този ​​робот замества четири до шест човешки чиновници, намалявайки доста разноските за труд “, споделя Порукс, който има опит в инженерството.

Но той акцентира, че въвеждането на такива роботи няма да увеличи нивото на безработица.

" Роботът няма да размени хората с готовност да имат кариера в заведения за хранене и кетъринг, да станат готвачи или да заемат други длъжности в хранителната промишленост. Роботът ще поеме тези нископлатени работни места, които множеството хора към този момент не желаят ", сподели той.

Технологията за автоматизирана кухня набира интерес през последните години и това се форсира от пандемията.



Фото БГНЕС

В новооткрито заведение за хранене в Париж клиентите могат да следят по какъв начин роботи сглобяват, пекат и опаковат пици със скорост до 80 на час.

В Съединени американски щати робот на име „ Сали “, принадлежащ на стартъп компанията " Chowbotics ", може да конструира салати, продавани посредством вендинг машина.

А за най-хубав домакински разкош, основана във Англия компания предходната година показа изцяло роботизирана кухня, която ще върне на клиентите най-малко 248 000 паунда (291 000 евро, 347 000 долара).

Дизайнерите на Roboeatz споделят, че той е планиран да поеме някои от дилемите в приготвянето на храна, като в същото време усъвършенства сигурността на храните и отстрани риска от заразяване в претъпканите кухни.

По време на посещаване от Агенция Франс Прес тази седмица роботът беше програмиран да направи три разнообразни ястия с тестени произведения. Създателите му споделят, че може да бъде програмиран да прави стотици предписания, като се вземат поради обичаните на притежателя и питателните алергии.

„ Роботът в действителност основава минимални проблеми, просто го програмираме, с цел да прави това, от което се нуждаем “, сподели Корчомкинс.

Съоснователите обявиха, че роботът ще се изплати най-вече в границите на две години.

„ Средно в Европейския съюз един чиновник в кухнята коства на компания към 16 евро на час, което включва заплата, налози, осигуровки, образование и всичко останало “, споделя Порукс. „ Роботът не се нуждае от здравно обезпечаване, децата му не могат да се разболеят, не върви на отмора и не излиза в отпуск по майчинство, не се оплаква и не може да докара Ковид от у дома на работа “, сподели той.

Компанията има огромни проекти за разширение с офиси за продажби в Канада и Съединени американски щати и механически екип в Рига за програмиране на роботите.

Технологията беше показана по-рано тази година на ревюто за потребителска електроника в Съединени американски щати. Съоснователите обявиха, че не се тормозят от конкуренцията от сходни роботи, като тази за пица във Франция.

" Нашият робот е планиран да извършва повече задания, в сравнение с просто да прави пица. Нашата цел е да създадем робот, който да бъде потребен за доста типове храни, кухни и ястия ", сподели Корчомкинс. „ Да се ​​надяваме, че роботът в кухнята ще стане толкоз известен, колкото електрическите коли! “ 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР