кадри Фейсбук/Георги Господинов, Манол Пейков: България не помни такава опашка:

...
кадри Фейсбук/Георги Господинов, Манол Пейков: България не помни такава опашка:
Коментари Харесай

Кадри от дрон над София: България не помни такава опашка под дъжда

кадри Фейсбук/Георги Господинов, Манол Пейков: България не помни такава опашка: Извикаха полиция

Докато по върховете на родната политика и в прокуратурата на България се разиграват грозни и обидни подиуми, в сърцето на столицата ни се случва нещо невиждано и извънредно красиво.



Дни наред хора извиват големи опашки на Панаира на книгата, с цел да се приближат до новия воин на българската просвета – Георги Господинов.



Нищо не може да спре феновете на първия в историята наш публицист, получил премията “Букър ”. Дори и дъжда не накара почитателите му да пропуснат шанса да видят и да получат подпис от Господинов.

Навалицата стана в един миг толкоз огромна, че на мястото е пристигнала и полиция, с цел да ревизират защо е това струпване на хора.



Самият Георги Господинов е необикновено разчувстван от вниманието и почитта към него.

Преди часове той написа в профила си във Facebook следната прочувствена признателност:

“Благодаря ви, че бяхте с мен освен в този момент, а през всички тези трийсетина години.

И валя дъжд, и спря, и минаха няколко часа, а тези хора бяха там, с децата си, с другари, някои се срещнали на опашката и стояли под един чадър, всички разчувствани, всеки с книга.

Дойдоха от полицията да видят какво става и на единият му се обадиха – опашката е стигнала до Фритьоф Нансен, през Патриарх Евтимий. Вие сте леговище за смисъл, благодаря ви!

И за нещо ново и ярко тук. ”

Развълнуваните думи на Господинов накараха различен огромен публицист от новото потомство в литературата ни да разяснява обявата му. Авторът на нашумелите романи “18% сиво ” е “Хавра ” Захари Карабашлиев написа следното:

“Георги, това от дълго време не е просто опашка за книга, а за досег до нормалност и добрина. Символизираш и двете. Поздравления! ”



“Пак ще го кажа, ще го дублирам още и още – щом има хора, искащи да имат Времеубежище, да прочетат и осмислят думите ти, Георги, значи има вяра за нашата България.
Благодарим ти ”, това добави известният журналист Радослав Бимбалов.
“Феномен в България… Опашка за книга. Това е смисълът. Браво, Гого ”, това разяснява пък актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.


Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР