Къде се изпариха ваксините на Астра Зенека? След като в

...
Къде се изпариха ваксините на Астра Зенека? След като в
Коментари Харесай

Къде е ваксината на Астра Зенека? 75% спад в доставките

Къде се изпариха имунизациите на Астра Зенека? След като в последните дни се разгоря спор сред компанията и Еврокомисияка къде са поръчатинет окличества, доставчикът предизвести за спад на пратките със 75 на 100 и без да дава ясна вероятност за преодоляване на дефицита.

Европейската комисия заяви, че със единодушието на " Астра Зенека " обезпечава стеснен достъп до подписания сред двете страни контракт за доставка на към 400 милиона дози ваксина в Европейски Съюз.

В публикувания онлайн документ от 41 страници обаче са заличени цели страници и параграфи. Документът носи гриф " Чувствително ".

Заличени са данните за планувания график на доставки от имунизацията по количества и периоди. Липсват също данните за цените на доставките.

По-рано Европейска комисия обезпечи достъп и до контракта с " Кюрвак ". Евродепутати оповестиха, че получават достъп за четене на документите в секретна канцелария на Европейска комисия, само че откриват заличени данни и са задължени да не вършат копия или мемоари.

Комисията приветства уговорката на компанията за по-голяма бистрота при нейното присъединяване в разпространяването на тактиката на Европейски Съюз за имунизациите.

" Прозрачността и отчетността са значими, с цел да подкрепят построяването на доверието на европейските жители и да се уверят, че те могат да разчитат на успеваемостта и сигурността на имунизациите, закупени на равнище Европейски Съюз. Комисията се надява да може да разгласява всички контракти според предварителните съглашения за покупка в близко бъдеще ", се споделя в известие на Комисията.

В същото време фармацевтичната компания " Астра Зенека " отбрани ефикасността на имунизацията си против COVID-19 за хората над 65 години след немската рекомендация тя да бъде употребена единствено за хора от 18 до 64 години, заяви Агенция Франс Прес, представена от dir.bg.

" Последните разбори... поддържат хипотезата за резултатност на имунизацията в групата над 65-годишните ", съобщи представител на британско-шведската компания в очакване на решението на Европейската организация по медикаментите за потреблението на имунизацията.

Британският министър-председател Борис Джонсън акцентира, че английският регулаторен орган е оценил имунизацията като " доста добра и ефикасна ", както и предлагаща " висока степен на отбрана ".

Във Англия имунизацията е позволена за приложимост и за възрастното население.

Националната здравна работа на Англия също отбрани имунизацията против COVID-19 на " Астра Зенека ", като съобщи, че тя обезпечава поощрителен имунен отговор у възрастните хора, даже и данните за точното му равнище да са нищожни.

Тази реакция беше провокирана от неокончателна рекомендация на немската експертна комисия от института по вирусология " Роберт Кох " имунизацията на " Астра Зенека " да се слага единствено на хора до 65 години.

Причината за рекомендацията е, че комисията няма данни от производителя за това каква имунна реакция провокира имунизацията у хора над 65-годишна възраст, оповестиха международните осведомителни организации.

Препоръката не значи, че имунизацията към този момент може да се употребява. За това е належащо позволение от Европейската организация по медикаментите, което се чака през днешния ден.

" Астра Зенека " отхвърли в понеделник имунизацията й против COVID-19 да не е доста ефикасна за хората над 65 години, след такива изявления в немски издания.

Германското министерство на опазването на здравето уточни, че от 341 души, имунизирани в групата над 65 години, единствено един се е заразил с новия ковид. Това значи, че рекомендацията на експертната комисия не се основава на статистически значими данни.

Главният изпълнителен шеф на " Астра Зенека " Паскал Сорио сподели, че компанията има по-малко данни за възрастните от останалите производители на ваксини, тъй като имунизацията им е почнала по-късно.

" Но ние имаме данни за мощно произвеждане на антитела против вируса у възрастните, сходно на това у по-младите хора ", сподели той пред в. " Велт " по-рано тази седмица.

Въпросът до каква степен имунизацията на " Астра Зенека " пази възрастните, обаче остава, съобщи Асошиейтед прес.

Само 12 % от участниците в тестванията са били над 55 години и те са включени по-късно. Затова не е имало задоволително време да се наблюдава дали те се разболяват по-малко от неимунизираните.

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан, акцентира, че рекомендацията на комисията не е дефинитивна и решението ще бъде взето, откакто е позволена използването на имунизацията. Той добави обаче, че от есента се разисква, че има " малко данни... не неприятни данни, а малко данни " за успеваемостта на имунизацията на " Астра Зенека " при по-възрастните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР