Кадър: Телевизия 7/8Виден наш икономист засипа с критики правителството и

...
Кадър: Телевизия 7/8Виден наш икономист засипа с критики правителството и
Коментари Харесай

Икономист: Планът за възстановяване е ББ. Но не Бойко Борисов, а Батко и Братко

Кадър: Телевизия 7/8

Виден наш икономист засипа с рецензии държавното управление и Бойко Борисов. Според Пламен Данаилов те са се провалили в битката с ковид.

Правителството се провали в битката с ковид. Но ситуацията с икономическите ограничения е не по-малко ужасно. Икономическите проблеми ще останат с нас дълго време. Това сподели в „ Студио Х “ по 7/8 ТВ икономистът Пламен Данаилов.

Правителството дават ли си сметка, че 99 % от компаниите в България са дребни. Правителството не желае да обърне внимание на 99 % от компаниите. Тези предприятия дават издръжка на 1, 2 млн. души-повече от чиновниците в държавния бранш и огромните предприятия. Те знаят  ли какво значи да ръководиш и управляваш дребен бизнес. Това е извънредно мъчно. Ако ограниченията не са навременни и съответни, този бизнес е заплашен.

Преди дни  министър Сачева сподели, че хората не разбирали ограниченията. Бизнесът няма потребност да схваща ограниченията. Правителството би трябвало да е самодейно. Трябва да се съберат всички ограничения и да се разпределят към всички нуждаещи си. Това не се реализира тъй като няма така наречен цифровизация или електронно ръководство. В страната има цялата нужна информация, н тя е разпръсната в десетки институции. Понеже няма кой да сплоти това познание, няма по какъв начин да се отговори съответно.

В момента съм сигурен, че  в държавното управление няма човек, който да знае какви ограничения има, по какъв начин работят и по какъв начин се кандидатства по тях. Правителството се хвали със остарели пари, които бяха пренасочени. Всичко е без ясна визия и концепция. Реална помощ от държавното управление, като заделени, съвсем няма.

Планът за възобновяване е ББ. Но не Бойко Борисов, а Батко и Братко.  Следващите пет години ще се разпределят 300 милиарда лв.. Ако тези пари се ръководят ловко, може да се стигне до стопански напредък. Това държавно управление потвърди, че не може да се оправи.  то е мощно на обещания, само че до бизнеса действително не стигат пари. Лозето не желае гледане, а желае мотика, написа frognews.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР