Кадър: PoliticoВ началото на декември 2022 година списание Politico“ публикува

...
Кадър: PoliticoВ началото на декември 2022 година списание Politico“ публикува
Коментари Харесай

Владимир Путин: Неудачник на годината според „Политико“

Кадър: Politico
В началото на декември 2022 година списание „ Politico “ разгласява годишната си ранглиста за най-влиятелните хора в Европа. В допълнение към най-влиятелния човек на континента, описът е разграничен на три категории – реализатори, мечтатели и разрушители – всяка от които съставлява друг тип власт.

За най-влиятелен човек в Европа изданието издигна президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Кой още попада в класацията –

ДЕБАТИ.БГ припомняме и един любопитен миг от класацията – мястото на Владимир Путин в нея.

Руският президент влиза в класацията като „ идеалист “ и подада в секцията под девето място, като „ губещият “, „ неудачникът “, „ загубенякът “ (loser – от англ. ез. „ загубеняк “).

„ Мечтата на Путин за велика Русия е малко евентуално да се реализира. Пълномащабната му офанзива против Украйна стартира да се разпада съвсем толкоз бързо, колкото и стартира. Дори когато съветският президент се придържа към определението си за спора като „ специфична военна интервенция “, целяща да прочисти Украйна от „ нацисти “, войските, които за малко заплашваха Киев, едвам се задържат в източната част на страната. Решението му за приканване на стотици хиляди нови бойци накара мъжете на военна възраст да изоставен страната. Междувременно украинската войска – подкрепена от териториалните придобивки, западните оръжейни доставки и хванатото съветско съоръжение – продължава да оказва напън “, написа „ Politico “.

„ Путин от дълго време се стреми да възвърне статута на велика мощ, който Русия имаше по време на руския интервал. Вместо това неговото навлизане докара до това, че страната му се трансформира в треторазрядна, неспособна да преодолее съперник, който подцени и презря. Подложена на западни наказания, с намаляващ експорт на нефт и все по-отстъпчиви съдружници от миризмата на уязвимост, Русия прибягва до подправени референдуми и нуклеарни саби, с цел да се опита да окаже напън върху Запада и да разреши на Путин да изкара победа “, добавя се в обявата.

„ Другите биха понижили загубите си и биха се отдръпнали, само че упоритостта на Путин значи, че войната евентуално ще се проточи. За Европа това ще продължи да значи необуздана инфлация, високи цени на силата, дефицит на торове и газ, което ще окаже напън върху стопанската система и политическата система. Неспособността на Путин да реализира фантазията си не значи, че той няма да продължи да бъде призрачен сън за съседите си “, споделя изданието.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР