Кадър ПиксабейНова Магнитска буря се очертава в България.Политиците, които спряха

...
Кадър ПиксабейНова Магнитска буря се очертава в България.Политиците, които спряха
Коментари Харесай

Идва нова Магнитска буря към България! Байдън с нов спешен указ: Запор за всички лица, блокиращи интеграцията на Западните Балкани

Кадър Пиксабей

Нова " Магнитска " стихия се обрисува в България.

Политиците, които стопираха в последния миг интеграцията на Северна Македония и Албания, може да се окажат със запорирани активи от Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа декрет за разширение на обсега на незабавните ограничения в района на Западните Балкани.

Оригиналната разпоредба е призната през 2001 година, както и критериите за налагане на наказания на Съединени американски щати за справяне с провокации като корупцията и други дейности, които пречат на основни институции и интернационалните съглашения.

В момента България действително блокира процеса по европейска интеграция на Северна Македония и Албания, напомня Медиапул.

Ветото бе наложено от държавното управление на Бойко Борисов, като главният напън пристигна от тогавашния вицепремиер и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Българските управляващи са заподозряни и в сериозна корупция при даването на български паспорти на жители от Северна Македония, Албания и Сърбия. Държавната организация за българите в чужбина дълги години бе в ресора на Вътрешна македонска революционна организация, a нейният някогашен началник Петър Харалампиев бе глобен по закона " Магнитски ".

Изпълнителната заповед на Байдън е толкоз необятна в своето приложно поле, че на процедура заплашва всеки, които пречи под някаква форма на европейската интеграция на Западните Балкани или има съмнение за присъединяване в корупционни афери.

Замразяване на активи ще постанова на всеки, който директен причинител  съучастник “в дейности или политики, които заплашват мира, сигурността, стабилността или териториалната целокупност на която и да е област или страна в Западните Балкани “. В това число са наранени “политики, които подкопават демократичните процеси или институции в Западните Балкани “

Съединени американски щати ще постановат наказания за подкопаване на осъществяването на множеството споразумнения и интернационалните контракти, свързани с района. В това число влизат Преспанското съглашение от 2018 г., Охридското рамково съглашение от 2001 г, Дейтънското съглашение и други.

Запор на активи в Съединени американски щати ще се постанова на хора, които вземат участие директно или непряко в корупция, обвързвана със Западните Балкани, в това число корупция, обвързвана с държавно управление в Западните Балкани. Приема се, че корупцията може да е обвързана и с избран политически дневен ред.

Прякото следствие от налагането на глобите ще е блокиране на имущество в Съединени американски щати, както и на всевъзможни покупко-продажби и имущество, свързани с лица, които имат връзка със Съединени американски щати.

 

Изпълнителната заповед на президента Байдън основава опция за разширението на глобите към политици от района, които са считани от Съединени американски щати за опасност за неговата непоклатимост.

С указа Байдън разпореди санкциониране на всяко лице, за което министерството на финансите, след консултация с Държавния департамент, откри, че е „ отговорно или съизвършител, директно или индиректно взе участие в действия или политики, които заплашват мира, сигурността, стабилността или териториалната целокупност “ във всяка област или страна в Западните Балкани и подкопава демократичните процеси и институции в района. " Наказанията включват и виновните за " съществени нарушавания на правата на индивида " и присъединяване в корупция в района, в това число заграбване на обществени средства, отчуждаване на частна благосъстоятелност за персонална полза или за политически цели и рушвет. Според Белия дом регламентът планува и санкциониране на участници, участващи в „ нарушавания или действия, които попречват или заплашват използването на всяко съглашение за районна сигурност, мир, съдействие или взаимно признание, рамка или механизъм, свързани със Западния Балканите. ” Новият правилник обгръща също Споразумението от Преспа от 2018 година, както и Механизма на Международния углавен съд, който е правоприемник на Трибунала в Хага, прецизира МИА.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР