Кадър НоваНовият финансов министър Асен Василев вдъхна надеждата, че малкият

...
Кадър НоваНовият финансов министър Асен Василев вдъхна надеждата, че малкият
Коментари Харесай

Новият министър на финансите: Спираме терора над малките данъкоплатците и се фокусираме върху големите

Кадър Нова

Новият финансов министър Асен Василев вдъхна вярата, че дребният и междинен бизнес ще бъде оставен диша след съвсем 12 години мачкане от страната за сметка на олигархични и локални феодални структури, които бяха фаворизирани по всички вероятни способи.

Основните задания пред Национална агенция за приходите и Румен Спецов (новият изпълнителен шеф на приходната организация, б.р.) е да се усилят приходите, като фокусът да падне върху огромните данъкоплатци и да се отстрани терорът над дребните данъкоплатци. Фокус ще има и върху компании, които използват държавен запас, било от държавния бюджет или оперативните стратегии, и всички техни подизпълнители, тъй като там са открити съществени неналичия. За интервала от 2017 до 2020 година 55% от начислените ревизионни актове като суми са събрани, 45% не са събрани. Това съобщи на конференция в Министерството на финансите служебният финансов министър Асен Василев, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Ревизионните актове са с извънредно ниско равнище на потвърждаемост, т.е. единствено 66,5% са доказаните напълно или отчасти, останалите са отхвърлени. Това значи, че ревизионният акт е публикуван. След това има в Национална агенция за приходите дали този акт би трябвало да бъде доказан или отритнат на първа инстанция. След това има и правосъдна инстанция. Това приказва за качеството на ревизионните актове``, добави Василев.

Той даде обещание в идващите два месеца да има инспекции на компании с огромни касови наличия и редовно изтегляне на пари на каса.

Дали ги връщат, дали касовите наличия са там, или не са там, за какво се постановат следващи тегления на огромни суми... Всички компании, които имат подобен вид държание, влизат в рискова група. Трябва да бъдат поставени под необикновен фокус на Национална агенция за приходите, обясни служебният министър на финансите.

На въпрос за какво предходното държавно управление не е разгласило тригодишната бюджетна рамка министър Василев отговори, че му е било казано, че е " трябвало да се намерения за използването на спомагателни политики ".

,,Г-жа Галя Димитрова е освободена поради редовно несъблюдение на служебните си отговорности. На 15 юли 2019 година от Национална агенция за приходите изтекоха данните на над шест милиона български жители. От 11 май имаме и решение на Върховен административен съд, който удостоверява решението на първоинстанционните съдилища, че Национална агенция за приходите са показали непозволено безучастие с оглед отбраната на персоналните данни. Ние сме правова страна. Няма по какъв начин да не изпълняваме решенията на съда``, изясни той и уточни, че е бил изумен, че Галя Димитрова не е била освободена още тогава.

Държавата към този момент се оказа, че дължи пари. Сумите към този момент са дребни, само че има доста каузи, които са в развой. Но страната към този момент има неоправдателни каузи, по които дължи пари на жители, разяснява още служебният министър.

Асен Василев изказа и мнение по проблема с Наредба Н-18 за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, като уточни, че тя би трябвало да бъде отстранена в този ѝ тип.

,,Трябва да се работи с сътрудниците от бизнеса, с цел да стане работеща и да не постанова тежест върху дребния и междинния бизнес``, счита министър Василев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР