кадър Нова твМнозина у нас се притесняват от новите ваксини

...
кадър Нова твМнозина у нас се притесняват от новите ваксини
Коментари Харесай

Ректорът на МУ-Пловдив: Ваксината създава специфичен за вируса белтък, а не рак

кадър Нова тв

Мнозина у нас се тормозят от новите ваксини против Ковид 19. Според тях те не са изпитани задоволително дълго, тревожат се от странични резултати, та даже се опасяват, че може да повлияят на клетките по подобен метод, че след години това да докара до рак.

Няма данни имунизациите да вкарват непознати тела и за формиране на ракови кафези. Те вкарват в организма РНК на вируса. Тя стои в цитоплазмата на клетката, не отива в ядрото, а се локализира в рибозомите, където води до построяването на характерен за вируса белтък. Това сподели пред Нова телевизия ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. Мариана Мурджева, която е и която е един от членовете на Националния имунизационен щаб, представена от флагман.бг.

„ Това е така наречен S протеин и точно против него нашата имунна система образува клетките и антителата, които биха обезвредили този вирус, т.е. имунизацията ни приготвя за една среща със самия вирус, тъй че да бъдем предпазени с един мощен боеприпас от кафези и молекули “, добави тя. Така ректорът на пловдивския университет разруши тайните теории, че имунизациите щели да доведат до взрив на онкологични болести. 

Тя обаче предизвести имунизираните към този момент медици да се пазят, защото ще имат сигурна отбрана от COVID-19 едвам след 20 дни.

„ Имунният отговор стартира да се построява незабавно след слагането на имунизацията и даже това става след първата инжекция, само че доближава избрани стойности, които могат да подсигуряват отбраната, след 20-ия ден “, изясни проф. Мурджева. 

При боледуване пък стартират след месец да се образуват първите защитни тела, посочи тя. 

„ Първата имунизация не обезпечава толкоз мощен и благонадежден имунен отговор, както след втората. Препоръчително е имунизиралите се в този момент медици да съблюдават противоепидемични ограничения и да знаят, че не са изцяло предпазени “, съобщи ректорът на МУ – Пловдив. 

Според нея най-малко 60% от хората би трябвало да се имунизират, с цел да спре пандемията. 

Очаква се до два-три месеца да започва огромното изследване за успеваемостта на имунизациите

„ Една от главните задания за оценката на успеваемостта на имунизацията против COVID-19 е ориентирана към проучване на постваксиналния имунен отговор. Това проучване може да се направи от кръвна проба и да обгръща две съществени групи проучвания. Едните са за съществуване на характерни антитела, които могат да обезвреждат вируса, а втората група са ориентирани към изследването на клетките, образуващи се в имунната ни система след имунизирането “, съобщи Мариана Мурджева. 

За да има статистична меродавност на получените резултати, би трябвало да бъдат обхванати най-малко към 1000 души. Те би трябвало да са минали двете имунизации “, добави тя. 

„ Ще бъдат оценени по пол, по възраст, по съществуване на съпътстващи болести и следенето им ще бъде направено в динамичност, като планираме това да стане на втория месец след втората имунизация, на шестия, на една и на две години след ваксинирането “, сподели още проф. Мурджева. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР