Кадър: Нова телевизияПърви резултати от работата на новосъздаденото звено Вътрешна

...
Кадър: Нова телевизияПърви резултати от работата на новосъздаденото звено Вътрешна
Коментари Харесай

Проверяват дали служителите на Софийския затвор помагат на осъдени

Кадър: " Нова телевизия "

Първи резултати от работата на новосъздаденото звено " Вътрешна сигурност " към Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". При акция предходната седмица, двама чиновници на Централния софийски затвор са проверявани дали оказват помощ за внасянето на неразрешени движимости извън. По информация на Нова телевизия, единият е с дълготраен стаж в системата и въпреки да не са открити доказателства за виновност, е предпочел самичък да напусне. 

``
реклама

Акцията на звеното " Вътрешна сигурност " е осъществена дни преди синдикатите да заплашат с митинг, който малко по-късно анулираха. 

Няма арести, само че един - двама наши чиновници след тази акция минимум ще си отидат.  Но арести няма, съобщи проф. Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването.

Звеното не е попълнено като щат, само че и в този момент бележи триумфи, безапелационни са от правосъдното министерство. 

Неговите функционалности ще бъдат насочени най-много към секване на противозаконни дейности от страна на чиновниците на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", разяснява Проданов.

За страдание, продажници има на всички места. Даже и в Библията. Така че сигурно има такива. Синдикалната организация има позиция по въпроса - непримирими сме към корупционни практики, сподели Ивайло Григоров, ръководител на УС на ССЗБ.

7 млн. лева ще костват спомагателните 200 щатни бройки в двете дирекции – " Изпълнение на наказванията " и " Охрана ", стана ясно от плановете на правосъдното ведомство. По думите на отрасловия министър, парите щели да дойдат от икономии.

Тази сума – 7 млн., беше упомената от министъра. Но тя е приблизителна. И през вчерашния ден, и през днешния ден са водени диалози от финансовите специалисти и аз имам увещание, че ще бъдат открити пари, сподели още Проданов.

Икономии, съм съвсем уверен, че в бюджета на ГДИН и ГДО такива няма. Или в случай че има такива, те се разходват по други пера, в които са направени свръхразходите. Така че мощно се надявам тези средства да бъдат ориентирани от бюджета, споделя Григоров.

Сред новите 200 чиновници няма да има  чистачки. След бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор, тези щатове са съкратени и работата им поели лишени от независимост.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР