кадър: ЕврокомСлужебните министри да накажат дисциплинарно шефовете на държавни фирми,

...
кадър: ЕврокомСлужебните министри да накажат дисциплинарно шефовете на държавни фирми,
Коментари Харесай

Манолова: В „Александровска“ еднолично са взимали решения за милиони

кадър: Евроком

Служебните министри да санкционират дисциплинарно шефовете на държавни компании, скрили информация от Народното събрание, прикани Манолова
 

Шефове на клиники в Александровска болница настояват, че съвещания на Съвета на шефовете не са провеждани през последните осем месеца, макар че е трябвало да има най-малко едно съвещание месечно, а решенията за харчене на милиони левове са взимани еднолично.

Това съобщи Мая Манолова в предаването „ Евродикоф “ по Евроком. По думите й сигнали има и за необясними назначения и финансови и административни нарушавания в болничното заведение.

Омертата за безмълвие беше нарушена. Хората желаят да опишат, духът беше изтърван от бутилката и повече истината по какъв начин е рекетиран българският бизнес няма по какъв начин да бъде заметена, добави тя.

И преди сме получавали доста сигнали, само че в този момент приказват вътрешни хора. Имаме сигнали за МВР-Варна и на други места по какъв начин се потулват следствия и се нарушава законът по джука заповед. Хората, които са се осмелили да приказват, би трябвало да бъдат подкрепени, не би трябвало да са мачкани, безапелационна бе Манолова.

Свидетелствата на земеделците Стоименов и Илчовски не са търговски разногласия, както се пробват да го изкарат Борисов и придворните му представители. Това е рекет на държавни институции върху бизнеса, който би трябвало да се проверява, добави тя.
По думите й държанието на депутатите от ГЕРБ в Комисията по проверката в Народното събрание е било мутренско. Те пристигнаха с крясъци, викове, с психически напън над очевидците, изясни Манолова.

Шефовете на държавните предприятия, които са длъжни да се преценяват с решения на Народното събрание, по този начин и не показаха информация пред комисията за харченето на милиарди левове. Служебните министри да проявят храброст и да ги санкционират дисциплинарно с уволнения, изиска Манолова, като визираше шефовете на „ Булгартрансгаз “, " Автомагистрали ", ВиК-холдинга и „ Монтажи “.

Петя Аврамова три пъти избяга от съвещание, единствено с цел да не опише за безобразията в програмата за саниране на стойност над 2 милиарда лева Между 30 % и 50 % от средствата са отклонени или към 800 хиляди лева, които би трябвало да бъдат тествани, сподели още тя.

Манолова акцентира, че превъзлагането на планове от „ Автомагистрали " на други компании без обществена процедура и без конкурс е нелегално, като е станало с контракти за техника и доставка на материали.

Имаме сигнали, че наемът за техника, плащан от „ Автомагистрали “, е в пъти по-висок от пазарния наем. Новият районен министър не би трябвало да си затваря очите пред всичко това, безапелационна бе тя.

„ Булгартрансгаз “ не показаха документи нито в електронен тип, нито на хартия. Демонстративно, безочливо и надменно държание, за което би трябвало да бъдат  осъдени. Дори съгласно обществената им информация се оказва, че са сключили анекс към главния контракт, с който България приема заплащането на лихви, даже в случай че заплати предварително отговорностите си, сподели още Манолова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР