Кадър: БТВЕкспертът по борба за тероризма Боян Чуков коментира в

...
Кадър: БТВЕкспертът по борба за тероризма Боян Чуков коментира в
Коментари Харесай

Боян Чуков разтърси ефира с коментар за атентата в Страсбург и разкри какво очаква Франция от Макрон

Кадър: БТВ

Експертът по битка за тероризма Боян Чуков разяснява в „ Тази заран ” по БТВ атентата в Страсбург. Той направи разбор на нападателя и разкри какво чака нацята от Макрон.

Ето какво съобщи Чуков:

„ Едно такова събитие, с цел да бъде оценено по-сериозно, би трябвало да се има поради мястото, времето и следствията.

Първо, килърът той не е толкоз самичък. Саморадикализация и терорист единица няма. Някой ги приготвя, някой им дава оръжие. Той е бил с Калашников, в дома му са открити доста ръчни гранати, той е част от една мрежа. Тази мрежа, в която взе участие, има собствен клон в Германия. През 2012 година той е наказан, лежал е в пандиза.

Защо е нападнал хора на коледен пазар?

Мястото и моментът за атентата са определени съвършено и неслучайно. През този пазар минават 2 милиона души, а и знаете за проблемите във Франция с „ жълтите жилетки ”. Този атентат през днешния ден измести „ жълтите жилетки ” на първите страници в пресата, само че никога не споделям, че държавното управление е провело атентата, с цел да се оправи с „ жълтите жилетки ”.

В понеделник Макрон извика Саркози, с цел да му даде препоръки по какъв начин да се бори с „ жълтите жилетки ”. Ако гледате държанието на Макрон, то е същото, което имаше Саркози, когато като министър на вътрешните работи усмири протестите в страната, подвигна си рейтинга и стана президент.

Във Франция се вкарва най-високата степен на подготвеност против терористични актове, това е полувоенно състояние. Включват се армията, въоръжените сили, неразрешени са мероприятия на „ жълтите жилетки ” през днешния ден. В цялата страна фокусът е е плануван към атентата. Сега Макрон има опция да излезе като избавител и обединител на нацията. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР