кадър bTV14-дневната заболеваемост у нас върви нагоре основно заради британския

...
кадър bTV14-дневната заболеваемост у нас върви нагоре основно заради британския
Коментари Харесай

Кунчев: След британския вариант у нас идват и южноафреканския, бразилския и нигерийския коронавирус

кадър bTV

14-дневната заболеваемост у нас върви нагоре главно поради английския вид на ковид. След него идва обаче и южноафриканския, бразилския, и доста тревожния нигерийски вид. Дали ще има върхове на заболеваемостта зависи единствено от нас, разяснява основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев на брифинка на здравния министър. 

" Който ни упреква в втълпяване на боязън и неуравновесеност, дано отговори на това каква е цената да премълчаваш истината ", разяснява той. 

14-дневната заболеваемост доближи 285 на 100 хиляди. България е на 18 място в Европейски Съюз и пето на Балканския полуостров.

" Най-засегната страна в Европейски Съюз е Чехия. Ако наложим техните данни на България, щяхме да имаме над 12 хиляди случаи у нас. Възможно ли е – да, както в други страни. Дали ще стигнем тези върхове в тази трета вълна зависи от всеки дали ще съблюдава ограниченията или не ", сподели още доцент Кунчев. 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР