Кадър БНТС новите пътни такси услугите ще поскъпнат. Защото сега

...
Кадър БНТС новите пътни такси услугите ще поскъпнат. Защото сега
Коментари Харесай

Превозвачи отсега посочиха проблемите при бъдещата тол система

Кадър Българска национална телевизия

С новите пътни такси услугите ще нарастнат. Защото в този момент към 65 стотинки на километър е разходът на гориво за транспортните услуги. С смяната на пътните такси ще би трябвало да се заплаща още към 60 стотинки на километър. Това разгласи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи, съобщи вести.бг.

,,Искам да е ясно, че ние не сме против тол системата. Притеснява ни по-скоро нейният обсег. В момента 41 % от трафика в България е директен, а с нейното въвеждане ще бъде въведена и останалата част от пътната мрежа и процентът ще нарасне. По този метод тол системата ще обхване към 82 % от автомагистралите от първи, втори и трети клас. Никъде в Европа няма подобен обсег – тол системата е направена, с цел да обгръща автомагистралите и пътищата от първи клас. При нас тежестта на този обсег ще бъде стихотворец от тези, които работят на вътрешния пазар``, изясни Арабаджиев.

,,При този обсег и тези цени на тол системата това е еднакво да видите цена на дизела за тирове от 4 лв., вместо за 2.20 лева Това, за което настояваме от транспортния отрасъл, е първо системата да бъде построена и по-късно тествана, с цел да знаем какви ще са резултатите. Второ, желаеме да се промени нейният обсег и да бъде както е на всички места в Европа. И най-после бихме желали тол таксите да бъдат съобразени с българския джоб``, уточни той.

,,Ако имате камион под 12 тона, съвсем няма да усетите повишаването. Но в случай че става дума за над 12 тона, тогава сигурно ще усетите разликата``, включи се по тематиката икономистът Петър Ганев.

,,Може би би трябвало да се търси някакъв баланс, да се освободят от тол такса някои пътища от по-нисък клас също би било положително решение``, счита специалистът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР