Отборът на Черно море постигна най-големия си успех в А

...
Отборът на Черно море постигна най-големия си успех в А
Коментари Харесай

Черно море пренаписа историята, Илиан Илиев – почетен гражданин на Варна

Отборът на Черно море реализира най-големия си триумф в А група, откогато е основана през 1948 година.

Преди малко „ моряците “ победиха ЦСКА с 1:0 в София и приключиха на второ място в шампионата, като по този метод пренаписаха своята история.

До този миг най-хубавите достижения на варненци в групата на майсторите бяха двете трети места през 1953 и 2009 година.

Тази вечер страстите са неописуеми и надвиват над всичко, само че сребърните медали на Черно море демонстрират изрично, че във футбола от време на време има и логичност, защото е вън от подозрение,чбе Черно море е решителен вицешампион.

И като игра, и като резултати, и като футболна класа. Също и като почтеност и честност. Ако щете и като феърплей и джентълменство.

От през днешния ден този за този страховит Черно море ще се приказва постоянно и тези играчи ще са образец за подражателство на поколенията черноморци и доказателство, че всяко „ моряче “ може да сбъдне своята фантазия, в случай че я желае мощно.

А за Илиан Илиев какво и да се каже, ще е малко. Той наложително в Деня на Варна през август би трябвало да бъде разгласен за Почетен жител на Варна.

Илиан е архитектът на това скъпо сребро, само че дано отдадем заслуженото и на другите край него.

Неговите помощници Петър Костадинов, Веселин Бранимиров и Боян Пейков, както и играчите: Иван Дюлгеров, Християн Славков, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Мартин Дичев, Росен Стефанов, Дани Мартин, Даниел Димов, Васил Панайотов, Пабло Алварес Гарсия, Мазир Сула, Илиан Илиев-младши, Андреяс Калкан, Уеслен Жуниор, Атанас Илиев, Исмаил Иса, Мишаел Алвес, Едгар Пашеко,  Брено Тейшейра, Берк Бейхан, Мартин Милушев, Николай Златев, Велислав Василев, Матеус Машадо и Алекс Фернандес.

Хвала Вам, моряци. Комплименти и за вашите феноменални почитатели. Празнувайте и се насладете на този популярен миг!

Недко Петров, petel.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР