кадър БНТОставката на здравния министър проф. Костадин Ангелов искат от

...
кадър БНТОставката на здравния министър проф. Костадин Ангелов искат от
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията у нас иска оставката на здравния министър

кадър Българска национална телевизия

Оставката на здравния министър проф. Костадин Ангелов желаят от Асоциацията на заведенията у нас. От организацията подсетиха и, че възнамеряват протест на 27 януари. Ние сме дискриминирани от здравните управляващи. Те показват заведенията за хранене в хотелите като безвредно място, а заведенията за хранене отвън хотелите като пропагандатор на COVID-19. Това съобщи в изявление за  председателят на Асоциацията на заведенията у нас, Ричард Алибегов.

Той уточни, че по всяка възможност ще бъде поискана и оставката на здравния министър проф. Костадин Ангелов. " На този министър, който три пъти ни излъга за датата, нямаме безусловно никакво доверие ", означи Алибегов. На въпрос по какъв начин си изяснява, че предстои разхлабване на мерките за моловете, фитнесите и танцовите зали, Алибегов сподели, че към този момент не става дума за здравни ограничения. " Очевидно здравният министър има ползи в хотелиерския отрасъл, тъй като по какъв начин ще обясните това, че здравните управляващи дефинират едни заведения за хранене като сигурни, а други - не? Не можем да разберем щом идва толкоз заплашителен вирус към България, за какво се разхлабват всички браншове с изключение на нашия, вместо да се стягат. Ние сме наясно, че в случай че в идващите две седмици скочат бройките, пострадали ще сме още веднъж единствено ние ", уверен е ръководителят на браншовата конструкция.

" На 21 декември 2020 година ние се съгласихме да отворят заведенията за хранене в хотелите - да работят един месец, да забележим дали ще има повишаване на болестта, с цел да забележим дали ще можем да пуснем другите заведения за хранене. Ресторантите в хотелите работят повече от един месец, а цифрите падат всекидневно. В същия миг здравният министър споделя, че нашите заведения за хранене не са безвредни, а тези в хотелите са безвредни. Абсолютна дискриминация ", изрази възмущението си Ричард Алибегов.

Той изясни, че браншът е имал концепция да отвори протестно на 1 февруари, само че в този момент поради здравния министър, няма да отворят заведенията, тъй като той щял да ги уточни с пръст, " с цел да си измие ръцете ". 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР