Кадър: БНТ, архивПолитологът доц. Стойчо Стойчев и конституционалистът д-р Симона

...
Кадър: БНТ, архивПолитологът доц. Стойчо Стойчев и конституционалистът д-р Симона
Коментари Харесай

Политолог: Страната върви към нови избори, които може и да не са последни

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Политологът доцент Стойчо Стойчев и конституционалистът доктор Симона Велева проучиха настящата политическа обстановка у нас в предаването " Директно " по " България Он еър ".

" ИТН " съумяха да разбият от вътрешната страна българската политическа и партийна система. Големият въпрос остава дали ще бъдат част от бъдещето на новата система или партията на Слави Трифонов ще си отиде с разбиването на този модел. Това разяснява в предаването " Директно " политологът доцент Стойчо Стойчев.

" В момента Народното събрание е доста фрагментиран и всеки предлага решения. Дали ще съумеят да ги осъществят, следва да се види. Днес значимият въпрос беше по какъв начин да се продължи нататък с конституционната процедура. Взе се рационално решение. Трябва да има някакъв акт от страна на Народното събрание. Той може да бъде както писмо от ръководителя на Народното събрание, по този начин и решение, с което обаче те установяват, че волеизявлението на претендента за министър-председател Пламен Николов е налице. Приемат го и не престават нататък конституционната процедура, с цел да може президентът да издаде декрет и да връчи проучвателния мандат на втората политическа мощ ", изясни конституционалистът доктор Симона Велева.

И двамата са безапелационни, че страната явно върви към нови избори. Нов избор обаче би създал същия резултат, а партиите остават непреклонни, че не биха се коалирали с никого.

При този сюжет, тези трети избори няма да бъдат последни.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР