Кадър: АПИСтроителството на първите 75 километра от автомагистрала Русе -

...
Кадър: АПИСтроителството на първите 75 километра от автомагистрала Русе -
Коментари Харесай

АПИ дава 1 милиард лева за 75 км от магистрала Русе - Велико Търново

Кадър: АПИ

Строителството на първите 75 километра от автомагистрала " Русе - Велико Търново " може да коства към 1 милиард лв.. Това е прогнозната стойност, след като Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи публичната поръчка за планиране и строителство.

Тръжната процедура е с две обособени позиции. В първата е секторът от Русе до Бяла, а във втората обходния път на Бяла. Срокът за подаване на офертите за публичната поръчка е до 21 януари следващата година, добавя БНР.

Първата позиция по процедурата е секторът от Русе до Бяла, с дължината 40 км и период за осъществяване съвсем 6 години. В обособена позиция 2 пък е обходът на гр. Бяла, с дължина 35 км и период за осъществяване от близо 5 години.

Цялото плановото трасе на бъдещата автомагистрала е над 130 км и е разграничено на три сектора: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Пътната организация е предложила планът за създаване на автомагистралата да бъде включен за финансиране от бъдещата стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година

Автомагистралата ще стартира на 3 км източно от „ Дунав мост “ при Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът ще се разделя в посока Прохода на Републиката и прохода „ Шипка “. По трасето ще бъдат построени 22 моста и виадукта и 3 тунела по лявото и 2 по дясното платно в сектора Бяла - Велико Търново. 

Строителните работи ще стартират от секторите с най-интензивно придвижване, каквото е трасето Русе - Бяла. В момента първокласният път е един от най-натоварените и с висока централизация на тежки пътни произшествия. 

Бъдещата автомагистрала ще обезпечава връзката сред страните от Североизточна Европа през Румъния и България с Гърция и Турция, както и сред Балтийско и Средиземно море. С построяването ѝ ще се усъвършенства транспортното обслужване на интернационалния и вътрешния трафик, като ще се увеличи сигурността на придвижването, а директният трафик ще бъде изведен отвън обитаемоте места. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР