Кабул. Талибанските бойци убиха началника на медийния офис на афганистанското

...
Кабул. Талибанските бойци убиха началника на медийния офис на афганистанското
Коментари Харесай

Reuters: Талибаните убиха говорителя на афганистанското правителство

Кабул. Талибанските бойци убиха началника на медийния офис на афганистанското държавно управление Дава Хан Менапал в Кабул, нанасяйки забележителен удар по подкрепяната от Запада администрация на фона на достиженията на бойното поле от ислямистката формация след напускането на задграничните сили, предава Reuters .

Убийството на Менапал е последното от поредицата, ориентирана към намаляване на демократично определеното държавно управление на президента Ашраф Гани.

В „ Туитър “ краткотрайно повереният в делата на Съединени американски щати в афганистанската столица Рос Уилсън съобщи, че е тъжен и погнусен от гибелта на Менапал, който назова другар, който е предоставял „ достоверна информация на всички афганистанци “.

" Тези убийства са огорчение на правата на индивида и свободата на словото на афганистанците ", сподели той.

Десетки обществени деятели, публицисти, бюрократи, съдии и общественици, които работят за поддържане на демократична ислямска администрация, бяха убити от талибански бойци в опит да заглушат гласовете на несъгласието против тях в разкъсваната от войната страна.

В битката за възобновяване на строгия ислямски порядък след свалянето им от силите, ръководени от Съединени американски щати през 2001 година, талибаните ускориха акцията си, с цел да победят подкрепеното от Съединени американски щати държавно управление, откакто задграничните сили приключиха изтеглянето си след 20-годишната война.

Длъжностно лице във афганистанското министерство на вътрешните работи съобщи, че " дивите терористи са умъртвили " Менапал по време на петъчната молитва.

„ Той (Менапал) беше млад мъж, който стоеше като планина пред лицето на вражеската агитация и постоянно беше главен покровител на (афганистанския) режим “, сподели Мирваис Станикзай, представител на вътрешното министерство.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР