Кабинетът прие изпращането на нов пакет военно-техническа помощ за Украйна,

...
Кабинетът прие изпращането на нов пакет военно-техническа помощ за Украйна,
Коментари Харесай

Правителството одобри изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна

Кабинетът одобри изпращането на нов пакет военно-техническа помощ за Украйна, заяви пресслужбата на Министерския съвет.

Оттам прецизират, че помощта се изпраща в осъществяване на Допреди седмици се противопоставяха на изпращането на нов пакет военна помощ, както и на това муниции и оръжия, създадени в България, да доближават до Украйна.

Бившият боен министър Димитър Стоянов твърдеше, че страната няма опция да изпрати нов пакет военна помощ, тъй като това ще навреди на отбранителния ѝ потенциал.

В понеделник от Министерския съвет оповестиха, че новият пакет е съпоставим с помощта от първия пакет, изпратена в края на 2022 година

„ С даването на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от ресурси за деяние на въоръжените сили на Република България и тяхната учебно-бойна подготовка “, споделят още от държавното управление.

Конкретното наличие на първото подаяние остана засекретено. Решението на Министерски съвет от понеделник обаче значи, че служебният кабинет не е извършил шеста точка от парламентарното решение, в която се споделя да продължи оказването на военнотехническа помощ според от декларираните потребности на Украйна и опциите на България.

Преди седмица пред Свободна Европа новият боен министър Тодор Тагарев сподели, че новият пакет военна помощ ще включва муниции, които, в случай че в този момент не бъдат предоставени, ще би трябвало след няколко години да бъдат утилизирани.

България е една от страните в Източна Европа, която има ресурси и създава муниции, съвместими с по-старото руско въоръжение, с което води война украинската войска. От началото на войната проруски партии и политици като „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Румен Радев се опълчват на изпращането на военна помощ за Украйна. Те вършат това с лъжливия претекст, че изпращането на военна помощ в.

От февруари 2022 година всички страни членки на НАТО, както и други съдружници, изпратиха оръжия и муниции за Украйна. Русия не води война и не е оповестила войната на нито една от тях. От изявления в български и европейски медии стана ясно, че България изнася към Украйна огромна по размер военна продукция през медиатори. Това беше прието и от сегашния министър на защитата Тагарев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР