Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. за подпомагане на общини.

...
Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. за подпомагане на общини.
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна близо 10 млн. лв. на общини, Перник пак е в списъка

Кабинетът отпусна близо 10 млн. лева за подкрепяне на общини. Средствата са за създаване на улици, детски градини, водна инфраструктура, възобновяване на учебни заведения и храмове.

„ Продължаваме да подкрепяме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще “, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание.

Най-много средства се превеждат по бюджета на община Велинград – 4.5 млн. лева Те ще отидат за създаване на три детски градини в селата Кръстава, Света Петка и Грашево. Кметът на община Велинград Костадин Коев е от ГЕРБ.

Община Гърмен получава 1.105 млн. лева за промяна на дере в село Хвостяне и 457 хиляди лева за създаване на физкултурен салон към Обединено учебно заведение „ Христо Ботев “ в село Долно Дряново. Кмет на Гърмен е Феим Иса от Движение за права и свободи.

Допълнителните прехвърляния по бюджета още веднъж получава и община Перник , този път в размер на 360 хиляди лева Средствата са за създаване на довеждащ тръбопровод от пречиствателна станция за питейни води в кв. „ Църква “ до село Кралев дол. Това е следващият транш за Перник, като през предишния месец общината получи прехвърляния от държавния бюджет за към 10 млн. лева Кметът на Перник Станислав Владимиров е от Българска социалистическа партия, само че е другар с премиера Бойко Борисов и остро подлага на критика водача на социалистите Корнелия Нинова. (
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР