Кабинетът обсъжда затягане на режима за отпускане на бързи кредити.

...
Кабинетът обсъжда затягане на режима за отпускане на бързи кредити.
Коментари Харесай

По-опасни ли са бързите кредити след теча на данни от НАП?

Кабинетът разисква стягане на режима за разпределяне на бързи заеми. Причината е течът на данни от Националната организация по приходите и заплахата от финансови злоупотреби.

" Няма място за терзание. Бързите заеми са с доста омекотен режим на кандидатстване и изтегляне. Това обаче не значи, че има сериозна заплаха, защото тези институции следват избрани процедури и ревизират данните ", изясни Мария Георгиева, която е зам.-председател на Асоциацията на кредитните медиатори, написа Блиц.

Финансовият анализатор в " Моите пари " Десислава Николова се съгласи в " България заран ", че бързите заеми са с доста омекотен режим на кандидатстване, само че и че няма място за терзание.

По думите ѝ обстановката е доста деликатна, тъй като огромна част от политиците, пробвайки се да затегнат режима на бързите заеми, водят до противоположния резултат за потребителите.

Тя уточни, че постоянно клиентите се подписват на празни контракти и по-късно компанията си попълня сама цялата информация.

" Това е персонална отговорност. Те подписват контракт и би трябвало да четат ", акцентира Николова.

Мария Георгиева, която е и шеф на компанията кредитен медиатор " Creditchoice ", също споделя мнението, че самодисциплината при клиентите много постоянно отсъства.

" Пряко не събираме и не обработваме данни за разпределяне на заем. Един клиент може да бъде сигурен, че когато тегли подобен заем, би трябвало да е положил автограф на контракт за заем ", обясни тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР