Кабинетът на гръцкия премиер Алексис Ципрас загуби втори депутат за

...
Кабинетът на гръцкия премиер Алексис Ципрас загуби втори депутат за
Коментари Харесай

Ципрас е на крачка от загубата на мнозинство в парламента заради Македония

Кабинетът на гръцкия министър председател Алексис Ципрас загуби втори народен представител за две седмици поради контракта за името на Македония, откакто представител на съдружния му сътрудник " Независими гърци " напусна партията, съобщи " Катимерини ".

След решението на Йоргос Лазаридис обединението на Ципрас се крепи на болшинство от едвам двама депутати (остават ѝ 152-ма от 300) - 145 от ръководещата " Сириза " и 7 от националистическата партия " Независими гърци ".

Панос Каменос, водачът на партията и министър на защитата, неведнъж е упорствал, че няма да поддържа контракта, защото той позволява на Македония да продължи да употребява същата дума в името си. Според гръцките националисти това е национално изменничество по отношение на Гърция поради наименованието на нейната лична област на север.

Каменос и съпартийците му в същото време гласоподаваха в поддръжка на кабинета на Ципрас в средата на месеца, когато против него имаше избор на съмнение, импортиран от опозиционната " Нова народна власт ". Тогава един народен представител от партията, Димитрис Каменос, гласоподава против премиера и бе изпъден от редиците на " Независими гърци ".

Изключеният народен представител в това време изясни за гръцката телевизия " Скай ", че обединението счита да свика изключителни избори, преди съглашението с Македония да бъде подложено на гласоподаване в Народното събрание.

В Скопие договорът също среща опозиция - президентът Георге Иванов разгласи, че няма да подпише закона, с който депутатите ратифицираха документа предходната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР